hart

Recensie Hartendief op pootjes, Melinda Metz

Een feelgoodroman met een poes in de hoofdrol! Net even anders, miauw.

Hartendief op pootjes

| auteur: Melinda Metz | uitgeverij: Harper Collins | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Hartendief op pootjes

Inhoud

Jamie is even helemaal klaar met mannen en de liefde. De 34-jarige single heeft 2018 dan ook uitgeroepen als ‘het jaar van mij’. Haar baan heeft ze opgezegd en ze is verhuist, samen met haar kat MacGyver.  Gelukkig heeft ze genoeg geld na een erfenis en kan ze haar leven indelen zoals ze wil voor dit jaar.

Bij het appartementencomplex waar ze woont, heeft ze genoeg sociale controle. Alles wat ze doet wordt in de gaten gehouden door haar gepensioneerde buren Al en Marie en Helen. MacGyver is een ondernemende kat met een missie. Hij ruikt en ziet dat zijn bazin niet zichzelf is. Hij zal zorgen voor een man in haar leven. MacGyver besluit op dievenpad te gaan, en brengt geregeld kleding van een ander naar zijn huis. Jamie snapt er eerst niks van. Wie legt er persoonlijke spullen voor haar deur?

In het appartementencomplex woont ook de vrijgezelle David met zijn hond Diogee. Een lieve lobbes die het goed kan vinden met de 14-jarige Zachary. Een jongen die volop in de puberteit zit en de liefde leert ontdekken. Geregeld laat hij Diogee uit. David vindt ook kleding van een onbekende. Wie doet dat toch?

Als David en Jamie elkaar leren kennen worden ze vrienden. Of is het de schijn die bedriegt? Zal het MacGyver lukken zijn vrouwtje te koppelen? De buren houden beiden in de gaten. Zijn ze een stel? Passen ze bij elkaar? David en Jamie besluiten te doen alsof ze een stel zijn, om zo af te zijn van alle vragen. Ze gaan uit en zien elkaar geregeld. Zal de vonk uiteindelijk overspringen tussen David en Jamie? Zal de missie slagen van MacGyver?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Wat een prachtige cover heeft Hartendief op pootjes! Te lief om dit boek niet te lezen. Was het verhaal net zo imponerend als de cover?

Het verhaal is een absolute feelgood met net een andere insteek. Een huisdier in de hoofdrol! Dit maakt het verhaal net even anders dan de gemiddelde feelgood!

Ik vond het verhaal makkelijk lezen en valt zeker onder dit genre. Echt geheel overtuigd ben ik niet na het lezen van het verhaal. Het is een boek met een oppervlakkig verhaal. Nergens gebeurt er echt iets totaal anders, wat ik had gehoopt nadat de insteek net even anders is dan ik gewend ben bij een feelgood.

Hartendief op pootjes is een mustread voor mensen met een poes. Ze zullen de kattenstreken wel herkennen, vermoed ik. Ik had gehoopt op een verrassingselement in het leven van Jamie, maar dat maakt niet weg dat het past binnen de feelgood. Wie uitkijkt naar een feelgood met huisdieren in de hoofdrol, moet dit boek echt gaan lezen.

We mogen een boek verloten onder onze volgers. Wie weet mag jij binnenkort Hartendief op pootjes lezen. Heerlijk op de bank, dekentje, wijntje, chocomel of lekker warm in bed!

 

Winactie Hartendief op pootjes

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en/of  Bloglovin’.

Afhandeling winacties: (de wijze van afhandeling is per juli 2018 op details gewijzigd.)

  • Winacties lopen minimaal een kalenderweek na de plaatsingsdatum, maar geregeld langer. Als bij een winactie de titel van de actie is doorgestreept is deze gesloten.
  • Indien de actie slechts kort loopt (enkele dagen) dan wordt dit expliciet gecommuniceerd.
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.
  • Lees meer informatie over de manier waarop Onlybyme omgaat met winacties op de pagina Winacties bij Onlybyme.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten