Spike’s Sportieve Bundel

kinderboek Spike’s Sportieve Bunde

Spike’s Sportieve Bundel

 

Review Spike’s Sportieve Bundel

Geschreven door Nico Smaling met illustraties van Raymond Zachariasse.

Spike zit in groep 8 en samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes sport hij graag. Zeker met Emma, zij zijn samen de sportiefste kinderen uit hun klas. Ze doen veel verschillende sporten en de boodschap die het boek je mee wil geven is dan ook: sporten is gezond en je wordt er beresterk van.

Quinty(10): Dit boek is leuk. Je leert veel over verschillende sporten en dat het belangrijker is om mee te doen dan te winnen. Per hoofdstuk wordt er een sport besproken en dat is handig want als je er één niet zo leuk vindt, kan je hem makkelijk overslaan. Na elk hoofdstuk staat een ‘wist je dat’. Daarin staan dingen uitgelegd over de sport of een bekende sporter. De leukste hoofdstukken vind ik: over zwemmen, over karten en trampoline springen.

Dit boek is bedoeld om moeilijkere woorden te leren en het sporten te promoten. Het boek is heerlijk positief geschreven en als voorlezende ouder is het dus ook een heel leuk boek. Zeker als je zelf ook met het kind wilt praten over sporten en gezondheid.

Quinty(10): Achter in het boek staan nog een paar tekenopdrachten die je mag doen en een paar kleurplaten. Ook is er een moeilijke woordenlijst en dat is heel handig als je een woord niet snapt. Op bijna elke bladzijde staat wel een tekening en voor in het boek staan tekeningen en een beschrijving van de kinderen uit het boek.
Ik vond het een leuk boek om te lezen en heb veel geleerd, over de verschillende sporten, maar ook nieuwe woorden.

Quinty is zelf ook heel sportief en vaak bezig met sporten. Ze zit op volleybal en vond het jammer dat net die sport niet beschreven was. Ze is vaak aan het skeeleren, voetballen, badmintonnen en aan het trampoline springen wanneer ze buiten speelt. Dit boek vond ze ook leuk om te lezen om zo wat meer te weten te komen over andere sporten.

Het boek heeft in Emma en Spike twee rolmodellen gevonden voor de kinderen uit groep 7 en 8, die het boek zelf kunnen lezen. De positieve ondertoon van de verhalen maakt het een boek wat heel goed kan worden voorgelezen, zonder dat de jongere luisteraar wordt overvallen met vervelende situaties. Het promoot het gezond en sportief bezig zijn. De extra toegevoegde moeilijke woorden, geven de kinderen uit groep 7 en 8 een verdieping van hun woordenschat. Al met al een boek dat voor de totale leeftijd van kinderen op de basisschool erg geschikt is om uit (voor) te lezen.

Namens de uitgeverij, mag Onlybyme een exemplaar van Spike’s Sportieve Bundel weggeven aan een (groot)ouder van een kind/kinderen op de basisschool.

Doe gerust mee met de winactie! Deelname is zeer eenvoudig!

Winactie Spike’s Sportieve Bundel

  • Reageer met je naam en mailadres en vermeld dat je graag wilt meedoen.
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen. Laat het weten als je daar gebruik van hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. (Dit is niet verplicht om mee te kunnen doen, het mag om je kans te vergroten.)
  • De winactie loopt door t/m zondag 3 april middernacht. De winnaar ontvangt een persoonlijke mail en wordt daarna via de Facebookpagina van Onlybyme bekendgemaakt.

Veel succes met winnen en leuk dat je meedoet!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met Miralovesbooks.com

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten