Hittegolf

Recensie Hittegolf, Suzanne Vermeer

Hittegolf

Recensie Hittegolf

| Auteur: Suzanne Vermeer | 264 pagina’s | Boekvorm: paperback en e-book | Recensie: Inge van de Vegte |

Het is het 18e boek van pseudoniem Suzanne Vermeer, wat Paul Goeken gebruikte tot zijn overlijden in 2011. Wie het daarna van hem heeft overgenomen is onbekend. Qua schrijfstijl heb ik geen verschil waargenomen.

(Inge: Hittegolf is mijn 13e Suzanne Vermeer boek).

Inhoud

In het eerste deel maak je kennis met Anoek. Tijdens de zomermaanden, verblijft ze met haar vader en zijn nieuwe vriendin in hun huis in Portugal, waar ze samen een luxe leven leiden. Haar beste vriendin in Portugal is Cesária, de dochter van hun huishoudster. Ze proberen zoveel mogelijk tijd samen door te brengen, maar Cesária werkt hard; ze is aan het sparen voor een studie. Nadat Cesária al een aantal dagen het contact afhoudt, begint Anoek te vermoeden, dat ze iets voor haar achter houdt.

Wanneer Anoek Cesária toevallig op de set van de film ‘Let me love you‘ tegen komt, blijkt dat inderdaad het geval te zijn. Waarom heeft Cesária dat niet met haar gedeeld?!
Het tweede deel wordt verteld vanuit Anoek en inspecteur Gabriela. Deze wordt op een moordzaak gezet, waarbij veel verdachten zijn. Als opeens een gebeurtenis uit haar verleden in deze zaak naar voren komt, slaan bij Gabriela de stoppen door. Ze heeft zichzelf echter snel weer onder controle en beseft dat, dat de enige manier is om bij de zaak betrokken te blijven en verder onderzoek te kunnen doen.

Persoonlijke beleving

Inge (32): Het is interessant dat elk hoofdstuk vanuit een ander persoon wordt verteld, waarbij niet staat aangegeven wie de verteller is. Soms duurt het een aantal zinnen, voordat je doorhebt wiens verhaal je leest.
Er wordt een aantal keer gerefereerd aan opmerkingen van Johan Cruijff, dat vond ik leuk gevonden. Wel vraag ik me af of die stukjes er al in stonden, of dat ze pas na het overlijden van Johan Cruijf zijn toegevoegd.

Mijn grootste vraag na het lezen van het boek blijft: In de proloog verbrandt een vrouw bijna levend, maar waar past dit in het verhaal?! (graag hoor ik het antwoord)

Hittegolf is een boek dat zalig wegleest en ik heb het met veel plezier gelezen!

Ben jij na het lezen van deze recensie enthousiast geworden en groot fan van Suzanne Vermeer?

Winactie Hittegolf gesloten

Namens A.W. Bruna Uitgevers mag Onlybyme een lezer blij maken met een exemplaar van het boek Hittegolf.

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!) en geef aan, dat je mee wilt doen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
  • De actie loopt t/m zondag 5 juni middernacht.
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met A.W. Bruna Uitgevers.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten