De ontvoering van Anais

Hartendiefjes – De ontvoering van Anaïs

De ontvoering van Anaïs

Hartendiefje – De ontvoering van Anaïs

Geschreven door Björn Peeters.

Anaïs is 5 en woont in een weeshuis en snakt naar een huis vol liefde. In de metro ontmoet ze een ander meisje en samen gaan ze naar het huis waar zij woont. Daar wonen alleen maar meisjes. Maar liefst 11 in de leeftijd van 5 tot 18. Anaïs ziet en voelt dat er heel veel liefde is in het huis en zou graag blijven, maar dat is de eerste dagen nog onzeker. Als ze te horen krijgt dat ze mag blijven, verandert haar leven voorgoed.

Dit boek neemt je mee in het leven van de 12 meisjes, die zelf een soort gezin vormen terwijl ze geen gezin zijn. Flore en Marianne zijn de drijvende kracht achter dit ‘gezin’ en doen er alles aan om het de kinderen naar hun zin te maken. Ondertussen leren ze de kinderen hoe ze kunnen overleven in de straten van Parijs. Ze verzorgen zelfs het onderwijs om te leren lezen en schrijven en daarnaast lessen in oriënteren, zodat ze niet verdwalen, om zich heen kijken en zich bewust te zijn van hun omgeving. Maar ook hoe ze aan hun spullen kunnen komen en zich verborgen kunnen houden.

Hoe kwam het boek over?

Wendy (39): Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen, al is het in het begin een beetje onduidelijk, wie nu wie is, omdat er veel hoofdrollen zijn. Maar gaandeweg het verhaal wordt dit steeds duidelijker en voor je het weet zit je helemaal mee te leven met de karakters. Wat ik wel ontzettend wennen vond, was dat er een Vlaamse ondertoon in het boek zit. Het is zeer zeker niet storend, maar ik merkte het wel onder het lezen. Het neemt uiteraard niet de spanning en humor weg uit het boek. Die zijn beide goed vertegenwoordigd.

Al met al dus een heel mooi boek. Het eerste van een serie en ik ben zelf erg benieuwd naar het volgende deel.

Dubbele winactie! Niet 1, maar 2 boeken!

Ditmaal niet 1 boek te vergeven, nee de auteur stelt 2 boeken ter beschikking! Een super aardig gebaar richting de lezers en liefhebbers van boeken! Indien de review je bevalt, kan je op de gebruikelijke wijze meedoen aan de winactie.

  • Reageer met je naam en mailadres dat je graag wilt meedoen.
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen. Laat het weten als je daar gebruik van hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. (Dit is niet verplicht om mee te kunnen doen, het mag om je kans te vergroten.)
  • De winactie loopt door t/m woensdag 30 maart middernacht. De winnaar ontvangt een persoonlijke mail en wordt daarna via de Facebookpagina van Onlybyme bekendgemaakt.

Veel succes met winnen en leuk dat je meedoet!

Het boek “Hartendiefjes – De ontvoering van Anaïs” is te koop via bol.com. (gratis verzending)

Paperback (148mm x 210mm) – ISBN: 9789463187954 – 248 pagina’s – 21.95 euro

Disclaimer: deze winactie/review betreft een samenwerking met Ateliers Claudine.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten