Minder Geldzorgen

Winactie: boek Minder Geldzorgen GESLOTEN

Is jouw maand ook te lang voor je salaris? Vliegt het geld er bij jou ook uit? En kan je haast niet wachten tot de inkomsten weer worden aangevuld? Zo ja, dan kan dit boek uitkomst bieden. Het staat vol met bruikbare informatie over budgetteren.

Namens Ateliers Claudine mag ik een exemplaar van het boek Minder Geldzorgen weggeven aan een lezer. Lees verder hoe je mee kunt doen aan de winactie!

Minder Geldzorgen

Minder GeldzorgenEen naslagwerk over budgetteren, opgebouwd in twee delen.

Deel 1 – een budget opstellen Het eerste deel helpt je om een goed inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven. Stap voor stap worden alle soorten uitgaven en inkomsten besproken en aan het einde van deel 1 heb je een goed overzicht op jouw eigen budget, ook al ben je geen planmatig wonder. Volg de aanwijzingen en je krijgt een volledig beeld van wat er per maand/jaar inkomt en uitgaat. Dit schept overzicht wat veel rust kan geven.

Deel 2 – efficiënt besparen Het tweede deel gaat in op manieren van besparen. De auteur laat met voorbeelden zien hoe je leven net iets anders in te richten en een besparing te weeg te brengen. Het staat vol met tips op gebied van boodschappen doen, producten vergelijken, minder verbruiken, voorraden aanleggen en samenwerken. Beide delen zijn zeer praktisch en eenvoudig opgesteld, rijk aangevuld met voorbeelden. Een kind kan zogezegd de ‘was’ doen.

De auteur – Björn Peeters

Vanwege de Belgische nationaliteit van de auteur zijn sommige details beschreven in het boek hier in Nederland niet dan wel minder van toepassing. Zo is het hier algemeen gemeengoed geworden om gebruik te maken van automatische incasso’s en hoewel ik zelf ook niet altijd daar gebruik van maak en een gedeelte graag in eigen beheer hou, zie ik ook voordelen van het automatisch laten afschrijven. Daarbij wordt het soms niet geaccepteerd in Nederland om met acceptgiro’s te werken, of betaal je extra daarvoor.

Het boek is duidelijk en helder geschreven, zodat je echt als je de stappen volgt inzicht krijgt in je uitgaven en inkomsten. Iets wat in menig huishouden nog wel eens tot problemen leidt. Een handig hulpmiddel en naslagwerk om te hebben als je niet sterk bent in het maandelijks goed uitkomen met de beschikbare inkomsten voor alle rekeningen en overige uitgaven.

Winactie

Laat in een reactie hieronder achter dat je graag het boek zou willen ontvangen. Daarnaast maak je extra kans indien je het bericht deelt via één van de beschikbare mediakanalen en dit aangeeft. Dit is echter niet noodzakelijk om deel te nemen. Na afloop van de winactie aanstaande zondagavond 28 februari middernacht. Daarna maak ik z.s.m. op de Facebookpagina van Onlybyme bekend, wie het boek heeft gewonnen en zoek ik contact via mail voor de adresgegevens. Veel succes met winnen!

Hoe ben jij met budgetteren? Verlopen de maanden financieel bij jou vlekkeloos? Of is er hier en daar nog wat verbetering mogelijk?

Mocht je niet de winnaar worden van het boek en toch interesse hebben na het lezen van deze review. Het boek Minder Geldzorgen is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

 

Disclaimer: deze winactie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Ateliers Claudine en Onlybyme.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten