Winactie: boek Minder Geldzorgen GESLOTEN 13


Is jouw maand ook te lang voor je salaris? Vliegt het geld er bij jou ook uit? En kan je haast niet wachten tot de inkomsten weer worden aangevuld? Zo ja, dan kan dit boek uitkomst bieden. Het staat vol met bruikbare informatie over budgetteren.

Namens Ateliers Claudine mag ik een exemplaar van het boek Minder Geldzorgen weggeven aan een lezer. Lees verder hoe je mee kunt doen aan de winactie!

Minder Geldzorgen

Minder GeldzorgenEen naslagwerk over budgetteren, opgebouwd in twee delen.

Deel 1 – een budget opstellen Het eerste deel helpt je om een goed inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven. Stap voor stap worden alle soorten uitgaven en inkomsten besproken en aan het einde van deel 1 heb je een goed overzicht op jouw eigen budget, ook al ben je geen planmatig wonder. Volg de aanwijzingen en je krijgt een volledig beeld van wat er per maand/jaar inkomt en uitgaat. Dit schept overzicht wat veel rust kan geven.

Deel 2 – efficiënt besparen Het tweede deel gaat in op manieren van besparen. De auteur laat met voorbeelden zien hoe je leven net iets anders in te richten en een besparing te weeg te brengen. Het staat vol met tips op gebied van boodschappen doen, producten vergelijken, minder verbruiken, voorraden aanleggen en samenwerken. Beide delen zijn zeer praktisch en eenvoudig opgesteld, rijk aangevuld met voorbeelden. Een kind kan zogezegd de ‘was’ doen.

De auteur – Björn Peeters

Vanwege de Belgische nationaliteit van de auteur zijn sommige details beschreven in het boek hier in Nederland niet dan wel minder van toepassing. Zo is het hier algemeen gemeengoed geworden om gebruik te maken van automatische incasso’s en hoewel ik zelf ook niet altijd daar gebruik van maak en een gedeelte graag in eigen beheer hou, zie ik ook voordelen van het automatisch laten afschrijven. Daarbij wordt het soms niet geaccepteerd in Nederland om met acceptgiro’s te werken, of betaal je extra daarvoor.

Het boek is duidelijk en helder geschreven, zodat je echt als je de stappen volgt inzicht krijgt in je uitgaven en inkomsten. Iets wat in menig huishouden nog wel eens tot problemen leidt. Een handig hulpmiddel en naslagwerk om te hebben als je niet sterk bent in het maandelijks goed uitkomen met de beschikbare inkomsten voor alle rekeningen en overige uitgaven.

Winactie

Laat in een reactie hieronder achter dat je graag het boek zou willen ontvangen. Daarnaast maak je extra kans indien je het bericht deelt via één van de beschikbare mediakanalen en dit aangeeft. Dit is echter niet noodzakelijk om deel te nemen. Na afloop van de winactie aanstaande zondagavond 28 februari middernacht. Daarna maak ik z.s.m. op de Facebookpagina van Onlybyme bekend, wie het boek heeft gewonnen en zoek ik contact via mail voor de adresgegevens. Veel succes met winnen!

Hoe ben jij met budgetteren? Verlopen de maanden financieel bij jou vlekkeloos? Of is er hier en daar nog wat verbetering mogelijk?

Mocht je niet de winnaar worden van het boek en toch interesse hebben na het lezen van deze review. Het boek Minder Geldzorgen is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

 

Disclaimer: deze winactie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Ateliers Claudine en Onlybyme.

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

13 gedachten over “Winactie: boek Minder Geldzorgen GESLOTEN

 • Marjolijn

  Ik ben erg goed in het omgaan met geld al zeg ik het zelf, ik weet exact wat erin komt en wat eruit gaat, of ik die ene broek wel kan kopen of toch nog even moet wachten. De maand is gelukkig ook nooit langer dan mijn salaris. We sparen automatisch elke maand, daarnaast gaat het geld wat aan het einde van de maand overblijft op de spaarrekening en hebben we nog een klein geld potje en zegelboekjes van de Jumbo, ik vind sparen echt een must, iets wat iedereen zou moeten doen, als zou je maar 10 euro per maand opzij zetten, mocht het een keer nodig zijn is het belangrijk om iets achter de hand te hebben. Ik gun het boek dan ook graag aan iemand die het kan gebruiken en doe daarom niet mee met deze winactie.

  • Barbara Bericht auteur

   Hier zelf ook geen moeite met het budgetteren, ik weet precies wat wanneer komt en gaat, maar niet iedereen heeft dit overzicht en dus is een boek als dit dan een welkome informatiebron.

 • Ilse

  Zelf lukt het me redelijk goed, maar ik heb een vriendin die dit goed zou kunnen gebruiken,

  Zelf zal ze niet deelnemen aan een wedstrijd om dit boek te winnen, uit ” schaamte” mischien, dus als ik het voor haar zou kunnen winnen, dan zou dit leuk zijn

 • Miekske Dingens

  Hoi! Heel graag een kansje op dit boek. Geen idee of we goed bezig zijn. We overleven, maar kunnen amper iets apart zetten. Het lijkt me daarom wel handig dit boek!