Kop uit het zand

Recensie ‘Kop uit het zand’

Kop uit het zandReview: Kop uit het zand

Als je binnen drie maanden je moeder, die tevens je beste vriendin is, verliest én hoort dat je vader darmkanker heeft, dan komt je leven er heel anders uit te zien. Je kan dan in het hoekje gaan zitten en je onderdompelen in zelfmedelijden of je zet je schouders eronder, hoe moeilijk dat ook is soms, en probeert te redden wat er te redden valt.

Barbara kiest duidelijk voor de tweede optie en probeert zoveel mogelijk van haar eigen gezin te genieten, zorg te dragen voor haar vader en nog een eigen bedrijf te runnen. Daarnaast ook nog het zware verdriet, waar ze mee te kampen heeft door het overlijden van haar moeder. De manier waarop dat gebeurde is zo vreselijk, dat ze besluit om het bij haar vader anders te laten verlopen. Ze leest boeken over verschillende geneeswijzen en probeert daarmee haar vader zoveel mogelijk te helpen. Alleen heeft haar vader er andere ideeën over en zeker sinds hij een nieuwe vriendin heeft. Zij gaan voor de reguliere zorg, terwijl Barbara zich steeds meer verbonden voelt met de alternatieve geneeswijze.

Ondanks alle strubbelingen in haar leven besluit ze een Regenesis opleiding te volgen en opent haar eigen praktijk. Het enthousiasme waarmee ze dit beschrijft is aanstekelijk. Ik voelde zo met haar mee en ondanks de aparte ervaringen die ze daardoor meemaakt, blijft het een reëel verhaal. Niks te zweverig, gewoon uitleggen wat er gebeurt.

Als ze net voor het overlijden van haar vader ruzie krijgt met zijn vriendin, staat ze voor een dilemma. Maar ook nu verschijnt er weer de krachtige vrouw, die precies weet hoe ze het gaat aanpakken. Naderhand ondervind ze nog wat nasleep, maar langzaam aan leert ze weer om van het leven te gaan genieten en te doen wat ze graag doet.

Een persoonlijke mening van Wendy:

Ik vond het geweldig dat ik dit boek mocht lezen. De manier waarop het geschreven is, zorgt ervoor dat het makkelijk weg leest, ondanks de soms hele zware, emotionele stukken. Want dat gemengd met het doorzettingsvermogen en haar hekel aan zelfmedelijden, zorgen dat je niet in het verdriet blijft hangen. Het verhaal dat Barbara vertelt is ongelooflijk, maar ook zo inspirerend. Ze kan met haar energie letterlijk mensen beter maken en pijn verzachten. Maar ik merk dat ik na het lezen van dit boek ook meer energie krijg. Zou dat echt kunnen?

Winactie

Wil jij de autobiografische roman Kop in het Zand geschreven door Barbara Mooijman winnen? Dat kan!

Het hardcover boek, 304 pagina’s,  wordt vanaf 1 april 2016 gepubliceerd en jij kan in het bezit komen van één van de allereerste exemplaren! Hoe? Doe mee met deze winactie! Het boek zal je niet teleurstellen als je houdt van het ‘echte’ verhaal, geschreven op een geweldige manier, alles beschrijvend, zonder door de zwaarte weg te zakken in een dip, door de overweldigde energie en doorzettingskracht die Barbara bezit.

De regels van de winactie

 • Reageer onder dit bericht dat je mee wilt doen met een geldig mailadres.
 • Een extra winkans verdienen kan door:
  • Like en/of deel het bericht op Facebook
  • Like en/of deel het bericht op Twitter
  • Like het bericht op Bloglovin’
  • Like en/of deel het bericht op Google+
 • De uitslag wordt na de winactie bekend gemaakt op de Facebook pagina van Onlybyme.

Het boek ‘Kop uit het zand’ is verkrijgbaar bij Droomvallei Uitgeverij, mocht je niet de gelukkige winnaar worden.

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking tussen Onlybyme en Droomvallei Uitgeverij.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten