Black Eyed Susans

Recensie Black Eyed Susans, Literaire Thriller

Black Eyed Susans

Recensie Black Eyed Susans

Geschreven door Julia Heaberlin. 352 pagina’s. Verkrijgbaar als hardcover, paperback en e-book.

Inhoud

Tessa werd op haar zestiende door een seriemoordenaar ontvoerd en voor dood achtergelaten in een kuil met de lichamen van nog een aantal andere slachtoffers. Zij is de enige,die het drama heeft overleefd en heeft slechts weinig herinneringen aan het voorval. Iedereen kent haar, want zij staat bekend als een Black -Eyed Susan. Vernoemd naar de bloemen, die groeiden op de plek waar Tessa en de anderen werden gevonden.

Vanuit het weinige dat Tessa nog weet, is er toch een dader veroordeeld, die nu zit te wachten in de dodencel. Na 20 jaar begint Tessa te twijfelen of de goede dader wel vastzit. Ze vindt namelijk een veldje met Black-Eyed Susans vlak bij haar huis en beseft zich, dat dat niet de eerste keer is. Om zichzelf en haar tienerdochter Charlie te beschermen, helpt ze nu de mensen, die de dader vrij willen krijgen, in de hoop dat de echte dader gepakt kan worden.

Opbouw verhaal

De manier waarop dit boek is opgebouwd. moet je wel liggen. De passages heden en verleden wisselen elkaar in hoog tempo af. Terug naar wanneer Tessa nog 16 is, afgewisseld met de volwassen Tessa met haar tienerdochter. De verhaallijn blijft heel goed te volgen.

Wendy (40): Het mooie aan het boek vind ik, dat je heel goed kan zien hoe een meisje van 16 omgaat met zo’n trauma en hoe iemand 20 jaar later als volwassen vrouw en moeder, opnieuw naar datzelfde trauma moet kijken. Daarbij komt nog de vriendschap, die ze vroeger had met Lydia. Die verdween een paar maanden na het proces in één klap uit haar leven.Bij het opzetten van het nieuwe proces, om de dader uit de dodencel te krijgen, komt ze ook achter de reden, waarom Lydia plotseling verdween.

Conclusie

Ben je een echte liefhebber van thrillers? Dan is dit boek een regelrechte aanrader. De plotselinge wendingen in het verhaal, laten je tijdens het lezen steeds puzzelen. Hoe gaat het verder? Als je het boek even weglegt, blijf je nadenken over hoe het afloopt.

Ik ben overtuigd! Jij ook?

Zo ja, doe dan gerust mee met de winactie die we mogen organiseren namens de uitgeverij!

Winactie Black Eyed Susans gesloten

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!) en geef aan, dat je mee wilt doen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
  • De actie loopt t/m zondag 29 mei middernacht.
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met A.W. Bruna Uitgevers.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten