Kinderboek Op zoek naar Torrie

Op zoek naar Torrie

Review Op zoek naar Torrie

Geschreven door Trenke Riksten-Unsworth met illustraties gemaakt door Kelly van Dijk.

Het verhaal gaat over de boktorren Bas, Bokkie en Torrie. Ze wonen in een boom en slapen gezellig naast elkaar. Als Bas wakker wordt heeft hij een vreemd gevoel. Hij kijkt rond en ziet dat zijn zus Torrie niet ligt te slapen op haar eigen slaapplek. Ook nadat Bas en Bokkie iets gegeten hebben is Torrie niet terug.

Ze gaan naar haar op zoek, kijken overal maar vinden haar niet. Gelukkig weet hun vriend Mees uiteindelijk waar hun zus Torrie is en brengt Bas en Bokkie naar haar toe. Ze is gevallen in een heel diep gat en is gewond. Lukt het Bas en Bokkie hun zus te redden?

Het boek is zeer goed te lezen door beginnende lezers en heeft Avi E3 gekregen. Achterin staat uitleggen over de dieren, die een rol spelen in het verhaal; een leerzame toevoeging met de inhoud aangepast aan de leeftijd van de lezers. Daarnaast kan het verhaal ook goed worden voorgelezen aan kleuters, want het verhaal loopt goed af. De vele kleurrijke illustraties maken het verhaal goed te volgen en een genot om (voor) te lezen.

Op zoek naar Torrie

Een extra grote winactie: Vanwege het 1 jarig bestaan van Onlybyme deze maand, wilde Droomvallei uitgeverij een extra grote winactie mogelijk maken en mag Onlybyme maar liefst 5 van deze geweldige kinderboeken weggeven aan haar lezers. Een geweldig tof gebaar en ik geef graag deze boeken door aan gezinnen met kinderen die net beginnen te lezen of graag voorgelezen worden. Doe gerust mee met de winactie!

Winactie Op zoek naar Torrie

 • Reageer met je naam en mailadres en vermeld dat je graag wilt meedoen.
 • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen. Laat het weten als je daar gebruik van hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. (Dit is niet verplicht om mee te kunnen doen, het mag om je kans te vergroten.)
 • De winactie loopt door t/m zondag 10 april middernacht. De winnaars ontvangen een persoonlijke mail en wordt daarna via de Facebookpagina van Onlybyme bekendgemaakt.

Veel succes met winnen en leuk dat je meedoet!

Gegevens boek: A5 formaat, AVI E3, volledig in kleur, hardcover, 48 pagina’s. Verkrijgbaar o.a. bij bol.com.

Disclaimer: deze winactie/review is mogelijk gemaakt door Droomvallei Uitgeverij.

Comments

 1. Anna says:

  Mooie tekeningen,ik ben benieuwd naar dit boek en maak graag kans!

 2. Ingrid Dijk-Hopster says:

  Ik doe graag mee voor Quinten, hij is al zo lief aan het lezen en doet hard zijn best, hij leest momenteel op m3, dus nog even en hij zou het zelf kunnen lezen en dat terwijl hij nog maar in groep 2 zit dus xht super knap.
  Ik deel hem mee op fb

 3. Kim Bee says:

  Wat een ontzettend leuk boekje! Ik Ben gek op boeken en hoop die gekte op mijn nu 8 weken oude zoontje over te kunnen brengen 😀

 4. Marian Zw. says:

  Ik maak heel graag kans met een beginnende lezer en een kleuter zij dit leuke boekjes om ( voor) te lezen. Gedeeld op twitter.

 5. melissa says:

  Ik doe graag mee voor zoonlief van 3 en dochterlief van 5. Dochtelief wil heel graag zelf leren lezen en aangezien zoontje Jarno op logopedie zit, is voorlezen erg belangrijk. voor beiden leuk dus!

 6. Anna Wienen says:

  Ik doe graag mee

 7. Anouk says:

  Mijn zoontje vind lezen heerlijk dus hoe meer boeken hoe beter

 8. Esther says:

  Heeeel graag voor mijn kleine neef!
  Gedeeld via FB!

 9. jacqueline says:

  Prachtige boek ik doe heel graag mee aan deze leuke actie!

 10. Iris says:

  Leuk! Ik doe graag mee voor onze peuter, die nu in een fase zit waarbij hij veel eng vindt, zoals de lieveheersbeestjes in de tuin afgelopen week. “Spin, spin, spin! Mama weghalen!” (helaas is mama ook als de dood voor spinnen (niks laten merken, niks laten merken), maar gelukkig was dit een lieveheersbeestje)
  Zucht, anyway, ik hoop dat we hem hiermee een beetje kunnen leren dat torretjes en beestjes niet eng zijn

 11. Diana van der Heide says:

  Ik zou deze graag willen winnen en aan mn schoonzusje willen geven

 12. Bep H says:

  wat een mooie boek, ik doe graag mee

 13. Ziet er onwijs leuk uit om voor te lezen.
  Door de leuke illustraties ook gelijk een stuk interessanter om in “mee te lezen”.

 14. Dionne van der Kooij says:

  Super leuk! Mijn zoon is helemaal van het zelf lezen nu. Na de zomer gaat hij naar groep 3. Om dit boek samen met hem te kunnen lezen zouden wij fantastisch vinden.

 15. Anita te Gussinklo says:

  Wat een leuk boek.
  Ik doe graag mee en heb deze actie gedeeld op meerdere kanalen.

 16. Lieke b says:

  Ik doe graag mee ! 😀

 17. Marcia K. says:

  Wat een leuke actie! Ik zou dit boek graag willen winnen voor onze jongste dochter van 5 jaar. Het lezen gaat steeds een beetje beter en dit verhaal over boktorren lijkt me erg origineel! Gedeeld via FB en Twitter!

 18. Bram Olearnik says:

  Hoi, ik doe graag mee met deze actie. Mijn jongens van 1 en 3 zullen het geweldig vinden!

 19. Nina Mol says:

  Ik ben erg benieuwd naar het boek! De omslag spreek me in ieder geval al aan!

 20. Katrien Baert says:

  Dit lijkt mij een prachtig en mooi kinderboek dat door mijn kleindochtertje heel graag zal worden gelezen. Ik doe dus heel graag mee aan de winactie en op de 4 kanalen die werden voorgesteld heb ik deze actie gedeeld.

 21. Fleur says:

  Ik doe mee! Mijn kinderen zijn gek op (voor)lezen. Ik heb je winactie gedeeld op mijn wekelijkse overzicht met de leukste blog-winacties

 22. Katrien Baert says:

  Wat een leuk en prachtig boek moet dit zijn en dat zal dan ook door mijn kleindochter Hélène graag worden gelezen. Ik doe dus heel graag mee met deze winactie die ik op alle voorgestelde kanalen heb gedeeld.

 23. Anneliese de Waal says:

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje Sam, lijk me een erg leuk boek.

  Groetjes Anneliese

 24. Christel says:

  Leuk! Mijn zoontje heet Mees dus nog leuker om te lezen!

 25. Linda Smeets says:

  Leuk om voor te lezen! Ik doe graag mee. 😊

 26. Feinette says:

  Mooi boek! Leuk, ik doe graag mee aan de winactie.

 27. Oma Will says:

  Voorlezen doe ik graag en vaak.
  Misschien mag ik dat ook doen uit dit leuke kinderboek.
  De oudsten leren nu lezen en kunnen dat zelf binnenkort, maar voorlezen blijven ze altijd leuk vinden, zelfs ik. Misschien lezen zij mij straks wel voor, dat zou leuk zijn.
  Ik doe graag mee met deze winactie en volg je op Bloglovin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.