WE-300: Verdelen

Ik een beetje meer dan jij!

Zo denkt dochterlief, als elk kind denkt op die leeftijd. Alhoewel?!? Soms is ze ineens zo lief om mama alles te gunnen. Wellicht heeft dat iets te maken met het feit dat ‘het’ haar hartje niet zo begeert, wat ze te geven heeft dan. Of bedenkt ze zich ineens wat haar lieve mama allemaal wel niet aan haar geeft en wil ze spontaan iets teruggeven. Nu hoeft ze dat helemaal niet te doen, want ze geeft van nature al zoveel liefde de wereld in dat mama daar ronduit stil van wordt.

Mama?

Ja, Riana?

Weet je hoeveel ik van je hou?

Nou, Riana, hoeveel?

Wel honderdduizend jurkjes met hartjes erop.

Dat is best wel heel veel hè!

Een dikke knuffel volgt en een speelse stoeipartij later zegt ze:

Mama, jij gaat nooit dood hè? Want dan ben ik helemaal alleen!

Nee, Riana, mama gaat nog lang niet dood! Blijft nog heel lang bij je!

Dolgelukkig speelt ze weer verder en probeert mama nog het laatste koekje van de schaal te ontfrutselen. Even later:

Mama?

Weet je wat er gebeurd als je doodgaat?

Nou Riana, wat gebeurd er dan?

Dan ga je liggen en zweef je zo naar de sterren!

En dan?

Nou dan niets want je kan niet verder dan de sterren!

Laat haar maar lekker kind zijn en wat meer willen dan de ander. Het speelgoed voor haarzelf willen of net een beetje meer frietjes of wat ze dan ook graag wil hebben. Laat haar leven in een wereld die zich bezighoudt met hoeveel hartjes op de jurkjes je van mama houdt en dat de dode mensen naar de sterren zweven. En het zwaardere denkwerk van de wereld mag ze allemaal aan mama geven, daar zijn mama’s immers voor, voor het zwaardere deel!

—————————————————————————————————-

WE-300 is een initiatief afkomstig van Platoonline. Elke zoveel weken komt er een nieuw ‘woord’ daar online, waarover de volgende WE-300 dient te gaan, ditmaal was dat ‘Verdelen’. Het is de bedoeling een verhaal te schrijven van precies 300 woorden over het ‘woord’ zonder dit ‘woord’ ook maar eenmaal te noemen in de tekst. Een erg leuke uitdaging, die hele verschillende verhalen oplevert onder de deelnemers.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten