WE-300: Handelen

Denken, voelen, doen!

Ieder mens behoort tot één van deze 3 categorieën. Je bent een denker, een gevoelsmens of iemand die doet.

Heel lang dacht ik een denker te zijn, of beter gezegd een piekeraar. Maar na meerdere gesprekken met een goede vriend, kwam ik erachter dat ik een doener ben.

 

Doeners

Doeners voelen zich het beste als ze doen. Vaak doen ze ook voordat ze gaan nadenken, dat komt daarna. Impulsiviteit hoort dus ook echt bij dat karakter. Ze doen voor dat ze er erg in hebben. Helpen graag andere mensen, denken graag aan de ander en doen niets liever dan het de ander naar de zin maken. Als de ander gelukkig is, voelen ze zichzelf ook gelukkig(er). Ook zijn ze veelal snel enthousiast over iets en beginnen zonder nadenken vol enthousiasme aan een nieuw project, maar afmaken, daar ligt (in ieder geval voor deze doener) nog wel een uitdaging.

Soms is de impulsiviteit best onhandig te noemen. Menig maal moet ik achteraf bekennen dat mijn doe acties, niet altijd handig hebben uitgepakt, of echt verstandig waren. Je gaat dan je doen overdenken en voelt daarna de gevolgen. Het is in feite een cirkel die continu blijft draaien… van doen, naar denken, naar voelen en dan weer doen.

Als je blokkeert en niet meer doet, ga je je als doener erg ongelukkig voelen. Je volgt niet meer je natuurlijke drive. Soms weet je ook gewoon even niet wat je moet doen. Als je voor moeilijke keuzes staat in het leven – eigenlijk is niets erger voor een doener – en blijft hangen in gepieker (wat me dus geregeld gebeurd), is dat niet bevorderlijk voor mijn humeur en algehele gesteldheid.

Doe wat je hart je ingeeft en volg je gevoel hierin. Doe wat je zelf het gelukkigst maakt, een ander doet het niet!

 

—————————————————————————————

De WE-300: driewekelijkse uitdaging waar iedereen aan mee kan doen.
Doel: schrijf van een verhaal in exact 300 woorden. Het gegeven onderwerp mag in het stuk niet worden genoemd.
Het onderwerp: wordt elke drie weken door Plato opgegeven.
Het schrijven: doet iedereen op zijn eigen blog.
Link: zet de link van je verhaal bij Platoonline in het reactieveld van de opdrachtblog. Krijg je meer lezers.
Wie (alleen) wil  lezen: prima. Hint: als je leest, geef de schrijvers even een reactie. Dat vinden ze leuk.
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten