9200000110543539

Wat we niet vertelden, Lara Prescott | Historische roman

Wat we niet vertelden is een indrukwekkende historische roman gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis.

Boekcover van Wat we niet vertelden, Lara Prescott.

auteur: Lara Prescott | uitgeverij: The House of Books | paperback en epub | recensent: Antoinette van Steeg

Recensie Wat we niet vertelden

Inhoud

De Russische auteur Boris Pasternak schreef de wereldberoemde roman over dokter Zijvago, die al bij voorbaat door de Russische regering werd verboden om zijn kritische toon. Amerika daarentegen ziet in het publiceren van deze roman een grote mogelijkheid. Op een bijzonder slinkse wijze wordt het manuscript vanuit Rusland naar Italië gesmokkeld, waar het in Amerika gedrukt wordt.

Uiteindelijk lukt het men om het boek uit te delen aan Russische bezoekers die de Expo in Brussel bezochten. Op deze manier kwam het boek toch onder de Russische bevolking en kon het gelezen worden.

Naast dit verhaal lezen we ook het andere leven van Boris. Naast dat hij getrouwd is en kinderen heeft, houdt hij er ook een minnares op na. De relatie met Olga, zijn minnares, is niet stabiel en meerdere keren wordt de relatie onderbroken. Olga speelt een belangrijke rol in de bekendheid krijgen van het boek. Ze zal dit uiteindelijk moeten bekopen met een gevangenisstraf die hard en streng is. Na haar vrijlating gaan Boris en zij verder met hun relatie.

Naast Boris en Olga maken we ook kennis met Irina en Sally. Ze worden door de CIA ingezet als spionnen omdat beiden een Russische achtergrond hebben. Door middel van verschillende vermommingen worden ze ingezet om het boek verder te verspreiden.

Hoe zullen de Russen reageren op de verspreiding van het boek? Waarom werden deze vrouwen als spionnen ingezet? Een boek met veel details die gebaseerd zijn op waargebeurde feiten.

Persoonlijke beleving

Antoinette (42): Lara Prescott heeft dit boek niet zomaar geschreven. Ze is vernoemd naar de vrouwelijke hoofdpersoon. Ondanks dat het verhaal jaren geleden speelde, weet Lara door gedegen onderzoek het verhaal op boeiende wijze te vertellen.

Ze weet ontroerende scènes af te wisselen met gruwelijkheden. Het is een boek dat mij raakte en een interessant en waargebeurd verhaal vertelt. Ondanks dat ik in het begin moest wennen aan de schrijfstijl en ik in het verhaal moest komen, heb ik genoten van dit intrigerende verhaal.

Het is een verhaal waar veel mensen wel eens van gehoord hebben, maar door ‘Wat we niet vertelden’ zullen details weer bij deze mensen tot leven komen. Lara Prescott heeft goede research gepleegd waardoor de feiten gebundeld worden tot een interessant en boeiend verhaal.


Mocht je na het lezen overwegen het boek aan te schaffen; dit kan onder andere bij Bol.com. De link naar Bol.com toe bevat een affilliate, wat betekent dat Onlybyme een klein beetje commissie ontvangt van jouw bestelling. Voor jou zijn er geen extra kosten aan verbonden.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking met de uitgeverij.


Eerder verschenen:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten