Vogel Vera in het wonderbos

Recensie Vogel Vera in het wonderbos, Esther van der Ham

Sharon: Ik vind dat Esther in dit boekje op een leuke manier duidelijk weet te maken dat zelfvertrouwen heel belangrijk is in het leven. “Angst” overwinnen hoort erbij, maar ook hulp of advies vragen mag.

Vogel Vera in het wonderbos

| auteur: Esther van der Ham | uitgeverij: Droomvallei | paperback en hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Vogel Vera in het wonderbos

Inhoud

Vogel Vera woont in het wonderbos. Hier heeft ze veel vriendjes waarmee ze allerlei dingen beleeft. Op een dag is Vogel Vera nieuwsgierig en gaat ze op pad. Plots krijgt ze een raar gevoel van binnen. Haar buikje kriebelt en Vogel Vera weet niet zo goed wat ze moet doen. Haar vriendjes staan voor haar klaar en helpen haar op weg. Vogel Vera voelt zich steeds een beetje beter, en het lukt haar om op avontuur te gaan. Wat zou Vogel Vera allemaal beleven?

Vogel Vera in het wonderbos

Onderliggend thema: zelfvertrouwen

Esther van Ham heeft er in dit boek voor gezorgd dat de hulp van de vriendjes van Vogel Vera onmisbaar is. Telkens als Vogel Vera zich niet prettig voelt, bang is of kriebels in haar buik heeft, staan haar vriendjes voor haar klaar. Bemoedigend spreken ze Vogel Vera toe, ze stellen haar gerust en zorgen ervoor dat Vogel Vera haar “angst” overwint en toch doet wat ze wil doen. Kort gezegd: de vriendjes zorgen ervoor dat het zelfvertrouwen van Vogel Vera groeit.

De manier waarop Esther dit heeft weten te brengen is goed uitgedacht. Dit doordat je onder het stukje tekst van het verhaal; ook de gedachten leest van Vera nadat ze haar “angst” heeft overwonnen. Iets wat ik een leuke toevoeging vind.

Vogel Vera in het wonderbos

Persoonlijke Leeservaring

Sharon (23): Mijn oog viel bij dit boek als allereerst op de vrolijke en kleurrijke afbeeldingen. Simpel getekend, maar sprekend om je in te kunnen leven in dit verhaal nam ik de afbeeldingen in me op. Stiekem moet ik zelfs bekennen, dat ik eerst elke afbeelding bestudeerd had, voordat ik de tekst ging lezen. Zo leuk vond ik de afbeeldingen.

Als ik eerlijk moet zijn, had ik in het begin nog niet helemaal door waar het verhaal naar toe ging. Ik had door dat Vogel Vera op pad ging, maar meer kon ik er niet uithalen. Pas over de helft werd het me duidelijk dat Vogel Vera meer zelfvertrouwen kreeg door het advies van haar vriendjes. Niet dat dit afbreuk deed aan het boek hoor, want ook zonder dit te weten kan je het boek goed volgen.

Ik vind dat Esther in dit boek op een leuke manier duidelijk weet te maken dat zelfvertrouwen heel belangrijk is in het leven. “Angst” overwinnen hoort erbij, maar ook hulp of advies vragen mag. Je kan niet alles alleen, en dat is prima. Niemand kan dit immers. Ze heeft dit weten duidelijk te maken door kleine voorbeeldjes, waarin ze zelfs oplossingen aanbied. Wat ik ook erg leuk vind is het tweede gedeelte van dit boek, dit is een gedeelte voor de lezer zelf. Hier kan het kind zelf een kleurplaat maken. Al staan er ook nog opdrachtjes in waardoor het zelfvertrouwen van het kind kan groeien.

Ik vind het boek: Vogel Vera in het wonderbos dan ook erg leuk, en raad het zeker aan om te lezen met je kinderen.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten