Vlucht uit New York

Recensie Vlucht uit New York, Guillaume Musso

Vlucht uit New York, een lekker boek voor tussendoor! 

Geen hoogvlieger voor de doorgewinterde lezer, maar ook zeker niet slecht.

Vlucht uit New York

| auteur: Guillaume Musso | uitgeverij: A.W. Bruna | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Vlucht uit New York

Inhoud

Sebastian woont samen met zijn 15-jarige dochter Camille, in een luxe huis. Zeven jaar geleden is hij gescheiden. Zijn ex-vrouw Nikki woont samen met hun 15-jarige zoon Jeremy. De tweeling ziet elkaar weinig en hun opvoeding kan niet in een groter contrast geplaatst worden. Waar Camille leeft in luxe en een strenge opvoeding geniet, leeft Jeremy in een loft met een moeder die van relatie in relatie rolt en waar hij alles mag.

Dan slaat het noodlot toe. Sebastian, bezig met een zeer belangrijke opdracht, wordt gebeld door zijn ex Nikki. Jeremy is al drie dagen weg en ze weet niet wat te doen. Sebastian besluit naar haar toe te gaan om samen Jeremy te gaan zoeken, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Ze ontdekken al snel dat Jeremy zich met verkeerde zaken bezig houdt. De huidige, jaloerse vriend van Nikki, Santos is agent van beroep en wil de zaak oplossen zodat hij Nikki weer voor zichzelf heeft. Camille wordt naar oma gestuurd maar voordat de trein vertrekt zegt ze dat ze Jeremy pas gesproken en geld gegeven heeft. Waarom? Constance komt nooit bij oma aan.  Waar is ze gebleven? 

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Guillaume Musso was voor mij, een nog onbekende auteur. De korte hoofdstukken lezen als een speer en namen mij snel mee het verhaal in. Het boek is in 2014 ook al uitgebracht.

Het is te merken dat de auteur, geboren in Frankrijk, de omgeving in beiden landen goed kent. Hij weet de omgeving goed te beschrijven. Het verhaal op zich is met momenten wat ongeloofwaardig. De gebeurtenissen worden soms te mooi beschreven, wat het realisme niet ten goede komt. Ik heb dit soms als storend ervaren. Het haalde mij uit het verhaal. Had ik het dan niet goed gelezen net? Dus weer even terugbladeren, maar dan was het toch net even uit de bocht geschreven.

Vlucht uit New York is voor de doorwinterde lezer zeker geen hoogvlieger. Toch is het ook geen slecht boek. Als je het boek met een lichte trend leest en de ongeloofwaardigheden op de koop toe neemt is het een lekker boek voor tussendoor. De opbouwende spanning wordt naar een redelijke plot geschreven maar zeker niet op thrillerniveau. Ik heb het boek in een goede dag gelezen.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten