Verhaal van een moeder

Recensie Verhaal van een moeder, Amanda Prowse

Het verhaal van een moeder beschrijft de strijd van een jonge vrouw die niet van het leven kan genieten zoals ze wil en zich telkens opnieuw door de dagen heen moet vechten. Het boek heeft Wendy na het lezen nog dagen beziggehouden. Een boek met inhoud!

Verhaal van een moeder

| auteur: Amanda Prowse | uitgeverij: Aerial Media Company | paperback en e-book| recensent: Wendy van den Berg|

Recensie Verhaal van een moeder

Inhoud

Jessica heeft alles. Een hele lieve man, lieve familie en vrienden en een groot huis. Ze is illustrator en haar man, Matthew is een advocaat. Ze hebben het leven waar ze van droomden.

Dan komt er een dag waarop Jessica ontdekt dat ze zwanger is. Het zat nog niet in de planning en komt als een schok. Ondanks te twijfels bij het jonge echtpaar, gaan ze ervoor en proberen er het beste van te maken. De zwangerschap loopt voorspoedig maar bij de bevalling gaat alles mis. Jessica moet met spoed naar de operatie kamer voor een keizersnede en als ze een dag later ontwaakt is ze compleet van slag. Ze is moeder van een kind dat ze niet kent en iedereen is dol op hun kindje en vergeet hoe Jessica zich voelt. Ze gaan er van uit dat ze blij is met haar dochter maar dat hebben ze fout.

Jessica lijdt aan een postnatale depressie en slaapt veel. Ze trekt zich terug uit het leven en wil het liefst alleen zijn. Zonder het kindje waarvan ze niks wil weten. Het is een last voor haar. Dan gaan bij de mensen in haar omgeving, haar gedrag opvallen. Het vele slapen, het terugtrekken, weinig tot geen emoties meer. Maar Jessica is op, mentaal helemaal op. Ze wil zo niet meer verder.

Dan krijgt een therapeut eindelijk grip op haar en komt ze door middel van medicijnen weer vooruit in haar leven maar ze is nog niet helemaal stabiel als de volgende zwangerschap zich onverhoopt aandient. Jessica besluit om het ergste te doen, wat een moeder maar kan doen.

Persoonlijke Leeservaring

Wendy: In het begin vond ik het boek wat onduidelijk. Het verhaal speelt zich namelijk af in 2 verschillende tijden. Ergens halverwege het boek kwam ik er pas achter dat de bruiloft zich voor het andere verhaal afspeelde. Toen ik dat eenmaal begreep las het boek veel prettiger. Eigenlijk had ik dit liever aan het begin van het boek duidelijk gehad. 

Niettemin was het een geweldig meeslepend verhaal. De strijd van een jonge vrouw die niet van het leven kan genieten zoals ze wil en zich telkens opnieuw door de dagen heen moet vechten. 

Dit boek sprak me aan omdat ik uit ervaring weet hoe dát is, maar tijdens het lezen besefte ik dat het nog erger kan. Waar mijn keerpunt lag, ging dit verhaal nog verder door. Je leeft echt met haar mee, vooral ook omdat het vanuit Jessica beschreven is en je haar gevoelens helemaal meekrijgt. Haar twijfels, haar gedachtegang. Maar ook de verontrusting bij haar man, familie en vrienden.

Het boek heeft mij echt wel een paar dagen beziggehouden nadat ik het uit had. En dat is ook wat ik hoop als ik een boek lees. En het heeft naar mijn idee een deels open einde dus wie weet…

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten