Verboden vruchten

De verboden vruchten onder de boeken – Boekenweek 2017

Deze week is het de boekenweek, maar zal jullie vast niet ontgaan zijn. Het thema van dit jaar is: verboden vruchten. Een thema wat ik persoonlijk erg leuk vind omdat het zo breed is. Wat is immers een verboden vrucht? Het kan van alles zijn, en op veel verschillende manieren worden opgevat! Ik en alle andere recensenten dachten hier precies hetzelfde over waarna we met ze allen opzoek zijn gegaan naar de “verboden vruchten” in de boekenwereld. Alle boeken waarvan wij dachten; dat zijn verboden vruchten, hebben we gebundeld in dit overzicht.

Verboden vruchten

Achter gesloten deurenAchter gesloten deuren
| B.A. Paris | uitgeverij Ambo|Anthos

Jack en Grace lijken het perfecte echtpaar. Ze hebben een perfect huwelijk. Hij is knap en advocaat en zij is charmant en staat altijd voor Jack klaar. Veel mensen zijn jaloers op het koppel. Echter lijkt er toch iets niet te kloppen; Grace zie je nooit alleen. Ze is altijd met Jack samen en neemt nooit de telefoon op. Ook komt ze nooit op visite waardoor velen toch twijfels krijgen of het wel zo een perfect huwelijk is. En waarom zitten er tralies voor het raam van de slaapkamer?

Inge: “Achter gesloten deuren is een sterk geschreven boek, waarbij je enorm meeleeft met de hoofdpersoon. De onderhuidse spanning is bijna continue aanwezig.” Wil je meer lezen van de recensie die Inge schreef; klik dan hier

Alles op het spelAlles op het spel
| Sophie Hannah | uitgeverij de Fontein

Na de verhuizing naar Devon wordt Ellen, de dochter van Justine steeds stiller. Ze trekt zich steeds vaker terug, en als haar nieuwe BF ook nog eens geschorst wordt, wordt het alleen maar erger. Justine weet niet meer wat ze moet doen en probeert ervoor te zorgen dat de hoofd van het school de schorsing ongedaan maakt. Echter komt Justine er bij het schoolhoofd achter dat er helemaal geen George op school zit.

Justine weet zich geen raad meer; wat gebeurd er toch allemaal? als ze dan ook nog eens vreemde telefoontjes krijgt is ze ten einde raad. Wat wordt er toch bedoeld met het traumatische verleden wat zij gehad moet hebben? Ze snapt er niks van! Justine begint te vrezen voor de veiligheid van haar gezin en gaat op onderzoek uit. Zou ze de waarheid kunnen achterhalen?

Wendy: “Alles op het spel is een boek naar mijn hart. Totaal niet te voorspellen met vele toepasselijke wendingen.” Wil je meer lezen van de recensie die Wendy schreef; klik dan hier!

Alles verlorenAlles verloren
| Roel Janssen | Cargo

Als fotograaf Mortimer Davies en Tesse Insinger voor een reportage over vluchtelingen langs de Turkse kust varen zien ze een omgeslagen rubberboot. Ze bedenken zich geen moment en gaan erop af. Ze vinden een Syrisch meisje. Ze is de enige die deze ramp heeft overleeft. Aangeslagen redden ze het Syrische meisje waarna ze besluiten te achterhalen wat er met het meisje is gebeurd. Ze gaan na wat ze allemaal mee heeft gemaakt en komen erachter dat er van alles mis is! Mensensmokkelaars die mensen een beter leven beloven, hulpverleners die onvoldoende materialen hebben, dubieuze zakenmannen en radicale Europeanen. Ze krijgen er allemaal mee te maken. Zouden de twee de dames kunnen achterhalen wie het Syrische meisje is en wat ze heeft meegemaakt?

Leesclub ControleControle
| Esther van der Ham | Droomvallei

Marjolein komt er na een noodlottig ongeval alleen voor te staan. Haar rots in de branding is er niet meer, en Marjolein moet alles alleen doen. Maar hoe dan? Marjolein raakt langzaam de controle over haar leven kwijt. Ze krijgt last van haar gezondheid. Er gebeuren vervelende dingen op haar werk, koor en tussen Esther en haar moeder. Die bemoeit zich overal mee. De zorgen stapelen zich op. Marjolein zoekt een oplossing. Ze wil de controle in haar leven terug krijgen, en heeft hier veel voor over! Halsoverkop gaat ze opzoek naar een nieuwe partner, maar gaat deze zoektocht niet een stapje te ver?

Barbara: ” Zodra ik de eerste pagina’s had gelezen, zat ik er helemaal in. Bijna letterlijk voelde ik mee, wat Marjolein doormaakte, ook al zijn onze levens totaal verschillend. Er zijn raakvlakken, hoe klein ook, waardoor je je als vrouw en mama, verbonden voelt.” Wil je meer lezen van de recensie van Barbara; klik dan hier!

DonorDonor
| Robin Cook | AW Bruna

Lynn Pierce is een vierdejaars studente geneeskunde die denkt alles goed voor elkaar te hebben. Ze is een van de beste leerlingen van haar jaar, heeft een lieve vriend en alles in haar leven gaat goed. Echter verandert alles in een oogwenk als Carl niet meer bijkomt uit de narcose. Hij heeft een routineoperatie gehad; dus de artsen hebben geen idee hoe dit kan. Lynn gaat opzoek naar antwoorden en gebruikt haar stage in het ziekenhuis als dekmantel. Als ze iets ontdekt wat haar hart doet overslaan ontvangt ze een doodsbedreiging. Iemand probeert te voorkomen dat Lynn bekend maakt wat ze heeft ontdekt…

Sharon: ” Dat ik dit boek maar moeilijk weg kon leggen had ik na het lezen van twee bladzijdes al door. Gegrepen door de mysterie wat er nou werkelijk met Carl was gebeurd, bleef ik met mijn gedachten in dit boek.” Wil je meer lezen van de recensie van Sharon; klik dan hier

EchoEcho
| Tamara Geraerds | Kabook

Sara is een meisje wat opgroeit in een onveilig gezin. Haar moeder is niet liefdevol en houdt haar gevangen in haar huis. Sara wordt vernederd, lijdt pijn en lijkt geboren voor het ongeluk. Elk sprankje hoop wordt haar ontnomen en telkens wordt ze gestraft op een onmenselijke manier. Toch is Sara vastbesloten en blijft ze vechten voor haar vrijheid. Zal het haar lukken om te ontsnappen? Zal ze ooit de traumatische ervaringen kunnen verwerken? Of zal het haar teveel worden? 

Antoinette: “Elk vrij leesmoment werd ik getrokken naar het boek. Vanaf bladzijde 1 werd ik in de greep gehouden en met momenten stond het kippenvel mij op de armen en de tranen in mijn ogen.” Wil je meer lezen van de recensie van Antoinette; klik dan hier!

Fatale liefdeFatale liefde
| Carry Slee | uitgeverij FMB

Als de twee vriendinnen Liz en Amber een kledinglijn willen beginnen voor jongeren komt hun vriendschap onder druk te staan. Amber die dertigduizend euro erft van haar tante gebruikt het geld niet voor de kledinglijn, hoewel ze Liz heeft beloofd dit wel te doen. Daarbij is Amber ook nog eens verliefd geworden op Leon een mysterieuze jongen die zich anders voordoet als hij werkelijk is. Echter heeft Liz ook verkering met een jongen die geheimen heeft voor haar. De twee meiden komen in situaties terecht die ze niet verwacht hadden. Niet wetende hoe hier uit te moeten komen hebben ze al hun vindingrijkheid nodig. Hoe zouden de dames ervoor kunnen zorgen dat ze uit de problemen komen? 

Goed of slechtGoed of slecht
| Ali Land | Cargo

Milly een zwaar getraumatiseerd meisje van vijftien jaar oud wordt uit huis geplaatst. Ze komt terecht in een pleeggezin waar een nieuwe identiteit ervoor moet zorgen dat haar verleden vergeten wordt. Haar moeder is namelijk een seriemoordenaar die in gevangenschap wacht op haar rechtszaak. Milly voelt zich niet prettig in haar pleeggezin, ze krijgt weinig steun en zit met allerlei gedachtes in de knoop. Ze heeft namelijk een schuldgevoel, ze heeft de politie geholpen en door haar zit haar moeder nu in de gevangenis. Ook Phoebe, de oudste dochter in het pleeggezin maakt Milly’s leven er niet gemakkelijker op. Ze doet van alles om er maar voor te zorgen dat Milly zich slecht voelt. Maar dan komt er een kant van Milly naar boven die niemand wilt kennen; ze is tenslotte de dochter van een seriemoordenaar.

Ik was twaalf en fietste naar schoolIk was twaalf en ik fietste naar school
| Sabine Dardenne | uitgeverij Saffraan

Als Sabine op weg naar school is, wordt zo opeens van haar fiets gesleurd en hardhandig in een busje geduwd. In het busje wordt ze gedrogeerd en naar een onbekend huis gebracht. Daar aangekomen maakt ze kennis met Marc Dutroux die haar vreselijk mishandeld. Ze wordt uitgekleed en meerdere malen verkracht, en als dat nog niet genoeg is, wordt ze na een aantal dagen opgesloten in de kelder. Ook in de kelder krijgt Sabine het een en ander te verduren. Dutroux blijft haar lastig vallen. Sabina probeert te ontsnappen, al lukt het haar niet. Op den duur krijgt Sabina gezelschap van Laetitia, een meisje wat ook gevangen is genomen. Samen proberen ze te ontsnappen uit de handen van Dutroux, en ook de politie probeert de meisjes te redden.

JagerJager
| Lars Kepler | uitgeverij: Cargo

Als de minister van Buitenlandse Zaken wordt vermoord tast men in het duister wat de reden is van deze gruwelijke, koele moord. De stoere Sacha Bauer, operationeel commissaris van de Zweedse veiligheidsdienst, wordt belast met deze zaak. Joona Linna die nu al 2 jaar in de gevangenis zit, wordt gevraagd deel te nemen aan een geheime opdracht. Hij wordt gevraagd voor een onderzoek waarin de politie volledig vastloopt. Er lijkt een moordenaar te zijn die zijn slachtoffers willekeurig uitkiest. Echter is er een ding wat overal hetzelfde is: net voor de moord horen ze een kinderliedje. Zouden de slachtoffers dan toch iets gemeen hebben? 

Antoinette: “Lars Kepler laat in Jager nergens een steek vallen en de climax is zeer goed uitgewerkt!” Wil je meer lezen van de recensie van Antoinette; klik dan hier!

kleine zwarte leugensKleine zwarte leugens
| Sharon Bolton | A.W. Bruna

Als door een tragisch ongeval je twee kinderen omkomen dan weet je niet meer hoe je je moet voelen. Erger is het nog als het gebeurd in een auto waar je beste vriendin in rijdt. Al snel zal je je afvragen: Wat is het ergste wat je beste vriendin je kan aandoen? Op het eiland waar de twee “vriendinnen” wonen is het bijna onmogelijk om elkaar te ontlopen. Bij elke ontmoeting komt alles weer naar boven, de herinnering, de pijn om wat je verloren hebt. Het duurt dan ook niet lang of er komen wraak gedachten voorbij. Waarna je je nogmaals afvraagt: Wat is het ergste wat jij je beste vriendin kunt aandoen?

Medusa: ” Kleine zwarte leugens is een weergaloze thriller die je niet in de koude kleren gaat zitten, wat een geweldig boek. Kan hem elke thrillerfan aanraden! Nagelbijtend spannend tot het eind aan toe.” Wil je meer lezen van de recensie die Medusa schreef; klik dan hier

Lover of LoserLover or loser
| Carry Slee | Overamstel Trade

Eva lijkt voor de meeste een dood normale tiener. Toch is niet alles wat het lijkt, ze heeft namelijk problmen met haar stiefvader. Deze deelt ze met niemand, simpel gezegd omdat ze het met niemand kan delen. Haar vriendin Julia heeft het te druk met haar vriendje, haar moeder luistert niet naar haar en ook bij Mees op wie ze verliefd is kan ze niet terecht. Zou de mysterieuze Ricardo haar dan kunnen helpen; of is hij toch niet te vertrouwen?  

In YOUR CHOICE Lover of loser is de keuze aan jou. Dit boek volgt de verhaallijn die de lezer kiest. Grote problemen of een happy end? Het is helemaal YOUR CHOICE!

meesterdealMeesterdeal
| Marlen Beek Visser | Ellenssy

Als Bo erachter komt dat haar dochter Eva verliefd is op haar mentor weet ze niet meer wat ze moet doen. De sfeer in het gezin veranderd steeds meer, mede omdat Bo en Adem al jaren een geheim hebben voor Eva. Een geheim wat ze niet kunnen vertellen; wat er voor zorgt dat het er niet eenvoudiger op wordt. Als Adem zich dan ook nog eens anders gaat gedragen weet Bo het niet meer. Ze zoekt een toevlucht bij haar vrijwilligersbaantje bij een hulplijn. Door de gesprekken die ze voert met de cliënten vergeet ze even haar eigen problematiek. Als dan Bo, Emiel leert kennen en de “fout” maakt haar eigen verhaal te doen tegen hem gaat het mis.

Sharon: ” Verwachtend dat de opstapelende gebeurtenissen zouden escaleren kon ik dit boek maar moeilijk wegleggen. Meesterdeal is dan ook een van de beste trillers die ik tot nu toe heb gelezen.” Wil je meer lezen van de recensie die Sharon schreef; klik dan hier!

Morgen mag ik uit de kastMorgen mag ik uit de kast
| Othillie Bailly | Unieboek/Het Spectrum

Niet alle kinderen hebben een goede jeugd. zo ook niet het vijfjarig jongetje Jean wat centraal staat in dit verhaal. Jean wordt uit zijn vertrouwde omgeving gehaald als hij samen mijn zijn moeder verhuist naar zijn stiefvader. Daar aangekomen blijkt al snel dat Jean het zwaar te verduren heeft. Jean pikt dat niet, en hoewel er van hem verwacht wordt zijn stiefvader “papa” te noemen, doet hij dat niet. Hij blijft: “mijn niet echte vader” zeggen. Iets wat de stiefvader niet accepteert. Hij wordt bozer en bozer en terroriseert het leven van Jean en zijn moeder. De moeder begint steeds meer te luisteren naar de stiefvader en besluit Jean ook te gaan straffen. Jean wordt steeds vaker opgesloten in de kast, waar hij niet uit mag komen. Zal iemand de kleine Jean komen helpen?

Onder mijn huidOnder mijn huid
| Marlies Slegers | Luitingh-Sijthoff

Naakt foto’s sturen is iets wat je nooit moet doen. Er zitten namelijk meer gevaren aan als de meeste mensen denken. Zo dacht ook Coco dat het geen kwaad kon om een naaktfoto naar haar vriendje Nick te sturen. Hij zou ze namelijk gelijk deleten als hij hem ontvangen had. Als Coco erachter komt dat hij screenshots van de foto’s heeft laten zien aan zijn vrienden maakt Coco het uit. Ze verbreekt alle contacten. Niet lang na het beëindigen van de relatie krijgt ze een naakt foto van zichzelf toegestuurd. Ze wordt bedreigd, en moet binnen 24 uur een nieuwe foto sturen. Zal Coco dit doen?

Het verrotte leven van Floortje BloemHet verrotte leven van Floortje Bloem
| Yvonne Keuls | Uitgever: Ambo/Anthos BV.

Floortje bloem heeft al veel meegemaakt. Als jong meisje ging ze naar een pleeggezin waar ze zich eigenlijk nooit op haar plek heeft gevoeld. Als haar pleegvader na een ongeval om het leven komt, is het thuis onhoudbaar. Floortje raakt aan de drugs. Er ontstaan veel ruzies waarna Floortje terug komt in een internaat. Ze denkt dat haar “nieuwe” pleegouders haar elk moment komen ophalen en laat haar koffer ingepakt. Echter komen er geen nieuwe pleegouders. Zal Floortje in het internaat moeten blijven? Niet wetende wat Floortje moet doen, fantaseert ze over haar moeder die haar komt ophalen. Zou Floortje haar leven weer op de rails krijgen? 

Vijftig tinten grijs Vijftig tinten grijs – Deel 1 
| E.L. James | Prometheus

Anastasia Steele is een jonge literatuurstudente, die haar eigen leven leidt. Als ze onverwachts de miljardair Christian Grey tegenkomt is ze tot over haar oren verliefd. Echter probeert ze hem uit haar hoofd te zetten. Hij is veel te hoog gegrepen voor haar., Daarbij, wat zal een rijke man in haar zien? Als Grey op een dag ineens in de winkel komt waar Anastasia werkt lukt haar niet meer om Christian te vergeten. Ze is verliefd en wil dit niet verborgen houden. 

Christian Grey, de mysterieuze miljardair heeft inmiddels ook zijn zinnen gezet op Anastasia. Hij laat haar geen moment meer met rust. Langzaam probeert hij haar steeds meer bij zijn duistere wereld te betrekken. Meer en meer krijgt Christian, Anastasia in zijn macht. Zou Anastasia ooit gaan inzien dat Christian gevaarlijk is?

Vijftig tinten donkerderVijftig tinten donkerder – Deel 2
| E.L. James | Prometheus

In dit tweede deel komt Anastasia Steele er langzaam achter dat Christian Grey duistere geheimen heeft. Anastaisia weet niet hoe ze hiermee om moet gaan en besluit dat het beter is om de relatie te beeindigen. 

Nadat de relatie verbroken is besluit Anastasia dat het het beste is als ze opnieuw begint. Ze verhuist naar Seattle waar ze bij een uitgeverij gaat werken. Als Christian weer in haar gedachten langskomt weet ze niet wat ze ermee moet doen? Houdt ze toch nog van hem? Als Christian haar een voorstel doet, kan ze die niet afslaan. Eenmaal terug bij Christian komt Anastasia erachter dat Christisan een hartverscheurend verleden heeft. Kan Anastasia hiermee omgaan?

Vijftig tinten vrij Vijftig tinten vrij – Deel 3
| E.L. James | Prometheus

Nadat Anastasia en Christian eindelijk samen zijn, genieten ze van elkaar. Ze hebben een liefdevolle relatie. De intimiteit en passie is dan ook volop aanwezig. Toch is niet alles wat het lijkt. Anna wist vanaf het eerste moment dat haar relatie met Christian niet gemakkelijk zou zijn. Christian heeft namelijk een duister, traumatische verleden waar het stel regelmatig mee wordt geconfronteerd. Zal de relatie van de twee dit alles overleven?

 

Vrouwen die vreemd gaanVrouwen die vreemdgaan
| Wieke van Zoorst | Luitingh-Sijthoff

Tijdens een presentatie op een beurs krijgt Bibi opeens een raar gevoel in haar buik. Ze heeft opeens de behoefte om met een bezoeker vreemd te gaan. Ze besluit om naar dit rare gevoel te luisteren en gaat met de man naar bed. Als ze terug thuis is; weet ze niet wat ze moet doen. Drie weken later besluit ze haar beste vriendinnen te vertellen wat er gebeurd is. Haar vriendinnen reageren anders als verwacht; ze gaan namelijk allemaal vreemd. De vriendinnen besluiten een clubje op te richten met bepaalde regels. Ze storten zich helemaal op het clubje, maar is dat wel zo een slim idee? Is het niet beter om gewoon de waarheid te vertellen?

Zeezicht Linda van RijnZeezicht
| Linda van Rijn | Uitgeverij Marmer Bv

Doordat de crisis ook bij de meubelwinkel van Jan merkbaar is, verruilen Anouk en Jan de jaarlijkse vakantie naar Spanje voor een huisje in Bergen aan Zee. Anouk kijkt al weken uit naar de vakantie, even heerlijk tot rust komen na alle drukte van de afgelopen tijd.  Ook hoopt ze dat ze de spanningen die ontstaan zijn tussen haar en Jan zullen verdwijnen tijdens de vakantie. Echter slaat het noodlot toe tijdens de surpriseparty voor de veertigste verjaardag van Jan. Zal dit nog goed komen?

Sharon: “Zeezicht is een lekker luchtig geschreven boek waardoor het makkelijk weg leest. Je hoeft er niet veel bij na te denken. Je zit snel in het verhaal waardoor het ook geen moeite kost om na een leespauze weer verder te gaan.” Wil je meer lezen van de recensie van Sharon; klik dan hier!

 

Namens Onlybyme heel veel plezier met het lezen van verboden vruchten!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten