Boeken

Recensie Ticket naar aarde en terug, Anna Camilla Kupka

Ticket naar aarde en terug is een boek met een originele en oorspronkelijke boodschap,

waardoor het zeker speciale aandacht verdient.

Ticket naar aarde en terug

| auteur: Anna Camilla Kupka | uitgeverij: Meesterschap BV | paperback | recensent: Carina Bouwers |

Recensie Ticket naar aarde en terug

Inhoud

In dit boek maken we kennis met de kleine ziel, Paul, die in de hemel woont, waar alles liefde is. Toch is hij er erg benieuwd naar hoe het leven op aarde is en hij kan zich niet voorstellen, dat het daar niet leuk zou zijn, omdat hij zich in de hemel één met alles voelt. Eindelijk mag hij dan naar de aarde afreizen om het menselijke bestaan te ervaren en daar verheugt hij zich erg op.

Hij trouwt, wordt vader en het leven is anders dan hij zich had voorgesteld.  In het begin is hij zich nog  wel bewust van zijn spirituele aard en van de alles omvattende liefde die hem richting geeft en beschermt. Maar hoe meer tijd hij op de aarde doorbrengt, des te meer vergeet hij zijn spirituele afkomst en raakt hij, net als de meesten van ons, verstrikt in de zorgen en worstelingen van het alledaags bestaan van de mens.

Blijft hij zich echter nog zijn hemelse afkomst herinneren? Neemt hij nog iets mee als inspiratie uit zijn leven in de hemel of vergeet hij dit hemelse leven helemaal? Lukt het hem om zin aan zijn leven te geven, zoals hij van tevoren gedacht had, toen hij uit de hemel naar beneden sprong?

Persoonlijke Beleving

Carina: Zo nieuwsgierig als Paul is naar het leven op aarde, zo nieuwsgierig was ik ook naar dit boek. Het mooie aan dit verhaal is, dat je het even op een andere manier bewust maakt van je leven op aarde. Onze dagelijkse beslommeringen komen in een breder perspectief te staan en het verhaal laat je weer even stilstaan bij de diepere zin van ons bestaan. Waar komen we vandaan en waar keren we weer naar terug? In al mijn eigen alledaagse zorgen, geeft dit boek een lichtpuntje in mijn leven en voel ik weer, dat ik deel ben van een veel groter geheel.

Toch had ik me van tevoren meer van het boek voorgesteld. Het verhaal is vrij kort en Pauls leven als echtgenoot en vader wordt vrij oppervlakkig beschreven. Ik mis daardoor een diepgang in het boek, die ik wel verwacht had en op dat punt heeft het boek me teleurgesteld. Toch is het, in de veelheid van alle boeken die uitgegeven worden, een boek met een originele en oorspronkelijke boodschap, waardoor het zeker speciale aandacht verdient.

3 sterren

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft GEEN samenwerking.

Carina is in het dagelijkse leven Docent Nederlands in het Duitstalige deel van België op een middelbare school. Ze schrijft boekrecensies voor Onlybyme.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *