Recensie Sterrengids voor gebroken harten – Silvia Zucca

Gaan de sterren Alice helpen tegen een gebroken hart?

sterrengids voor gebroken harten

 | auteur: Silvia Zucca | uitgeverij: The house of Books | paperback en e-book | recensent: Wendy van den Berg |

 Recensie Sterrengids voor gebroken harten

Inhoud

Alice werkt bij een kleine tv zender en alles lijkt haar tegen te zitten. Haar ex, die daar ook werkt, is nu verloofd met een andere collega en dat steekt haar. Op het gebied van liefde heeft ze geen geluk. Op het werk verschijnt een man die de zender van de ondergang moet redden en ze is bang haar baan te verliezen.

Tio is een sterrengoeroe die in een serie speelt die daar opgenomen wordt. Hij gaat haar door middel van de horoscopen en sterren, helpen met haar geluk vinden. Ze bedenkt hierdoor een nieuwe show voor de zender, sterrengids voor de gebroken harten. Haar eigen liefdesleven blijft een chaos. Steeds weer een nieuwe liefde en daarna afgewezen worden.

In haar leven staan films centraal wat ook in het boek telkens teruggehaald wordt. Een scène uit haar leven vergelijkt ze heel makkelijk met een scene uit een film.

Zal haar leven, haar film, een happy end krijgen?

Persoonlijke beleving

Wendy: Het verhaal zit heel goed in elkaar. Je word echt in de gevoelens van Alice meegenomen en voelt ook haar verliefdheid en wanhoop. De angst om haar baan te verliezen, de stress van dat allemaal. Het is een liefdesverhaal afgewisseld met horoscopen en filmscènes, maar alles is in proporties beschreven. Hierdoor is het niet storend. Als je eenmaal in het boek begint, is het moeilijk wegleggen. Het is opgebouwd uit 12 delen, voor elke sterrenbeeld een deel. Die delen zijn weer opgesplitst in hoofdstukken waardoor het heel fijn lezen is.

Al met al is het een mooi boek, ook voor mensen die weinig of niets met horoscopen en films hebben.

Aandachtspuntje

Het enige nadeel van het boek is het aantal schrijffouten. Dit is absoluut niet de kwaliteit die je van the house of books verwacht en dat vind ik persoonlijk een grote tegenvaller. Aangezien ik bij elke schrijffout de concentratie van het lezen verlies en me op de fout richt. Ik kan daar niet overheen lezen. Als er dan (schatting) zo’n 100 tot 150 fouten instaan (in een boek van 510 bladzijdes), haalt dat de leessnelheid er behoorlijk uit.

Gerelateerd: andere recensies van boeken.

Disclaimer: deze recensie is zonder samenwerking tot stand gekomen.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten