Wiebel en Kriebel

Recensie Kinderboek – Op pad met Wiebel & Kriebel

Wiebel & Kriebel

Op pad met Wiebel & Kriebel

Geschreven door Els Roeterdink en illustraties van Floortje Klinkenberg.

Fout begonnen met lezen, zeer goed geëindigd! (manier van lezen)

Vaak worden hier boeken voorgelezen voor het slapen gaan, zo begon ook ons leesavontuur met Wiebel & Kriebel. FOUT! Dit is geen “we-gaan-zo-slapen-voorleesboek”, eerder het omgekeerde! Stom van deze mama, die de reactie van dochterlief maar niet begreep, waarom het niet werkte, terwijl dochterlief hangend tegen me aan halverwege een verhaal vroeg of de andere helft morgen mocht: iets heel ongewoons…

Het verhaal was interessant genoeg daar lag het niet aan, maar gewoonweg te lang als kort verhaaltje voor het slapen gaan. Zeker zonder de activerende bewegingen, waar dit boek in bijna elke zin toe uitnodigt. Met dochterlief in de slaapstand zijn extra bewegingen niet gewenst, want voor je het weet is de slaap voorbij en heb ik een zeer actieve kleuter, die loopt te hoppen en springen in de kamer. 😉

Toen we het anders aanpakten, zoals bedoeld vanuit de opzet tot activering, gelijk een heel ander beeld. (op een ander moment van de dag) Dochterlief kreeg te horen, dat ze alles wat mama vertelde, mocht proberen te doen en uitbeelden. Ineens werd er intens geluisterd en bewogen. Het verhaal van Wiebel & Kriebel ging leven! Een daverend succes! Het boek gaan dan ook naar onze school toe om daar door de juffen te laten testen met de hele klas, waar ik een soortgelijke enthousiaste herhaling verwacht!

Zeer geschikt voor het onderwijs, als input voor dramalessen in de onderbouw!

Niets leuker dan kinderen, die gezamenlijk kunnen bewegen en hun fantasie kunnen vertalen in bewegingen, gebaren en zelfs geluiden. De verhalen van Wiebel & Kriebel nodigen hier stuk voor stuk, telkens op een andere wijze, toe uit.

Wiebel heeft een heel bijzonder paars, intelligent en lief vriendje, genaamd Kriebel en deze woont op de schouder van Wiebel. Samen beleven ze in 10 verhalen erg leuke avonturen, die gewoonweg erom vragen te worden uitgebeeld. De bewegingen worden duidelijk beschreven en de verhalen kunnen goed dienen als basis voor dramaonderwijs in de onderbouw van de basisschool.

Barbara (38): Een grote aanwinst voor elke basisschool, dramadocent of (spel)therapeut. Geschikt voor iedereen, die met jonge kinderen werkt en  hun fantasie willen prikkelen. Door de verhalen te laten beleven en uitbeelden, met eigen gebaren, bewegingen en geluiden. Succes gegarandeerd!

Op pad met Wiebel en Kriebel is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Daarnaast kan de knuffel Kriebel ook los worden besteld en is er een gratis lespakket te bestellen.

 

Disclaimer: deze review betreft een samenwerking met de auteur Els Roeterdink.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten