In Seizoenen

Review: In Seizoenen van Judith Visser

‘Een verhaal wat vanaf de eerste pagina vasthoudt, aangrijpt en je verplaatst in hun situatie.’

In Seizoenen

In Seizoenen, een aangrijpende roman.

De manier van schrijven die Judith Visser heeft gekozen valt meteen op. Wisselend geschreven vanuit de view van David en zijn moeder Annabel. David, die worstelt met een onverwerkte liefde uit zijn jeugd, zichzelf tegenkomt in zijn huidige huwelijk en veel zorgen heeft om de ziekte van zijn moeder en stug blijft geloven in totale genezing. Annabel die haar eigen onverwerkte jeugdtrauma heeft en kostte wat kost wil blijven geloven in de verdere behandeling voor haarzelf én nog meer voor haar zoon. Een inkijk naar hoever een moeder gaat uit liefde voor haar kind, ook als ze zelf begint te twijfelen. Een worsteling om te leren omgaan met een verschrikkelijke diagnose en slecht perspectief. De hoop grijpt je aan, zelfs de onnatuurlijk manier daarin van David, die kostte wat kost in stand wil houden, wat hij heeft. Zijn droom over het verleden en zijn band met zijn moeder in het heden.

Zowel Annabel, als David komen zichzelf tegen in het boek en de gevoelens zijn tastbaar, van het begin tot het eind. Het boek grijpt je aan, zeker als je zelf een ernstige ziekte en overlijden van dichtbij hebt meegemaakt en de weg die daarin wordt afgelegd. Met zeer veel diepgang worden, die gevoelens stuk voor stuk beetgepakt en naar boven gehaald, maar wel zo dat het, ondanks de strijd die David en Annabel samen voeren, ieder voor zich, hun strijd blijft, die je meebeleefd.

Judith Visser heeft een zeer indrukwekkende literaire roman geschreven, die ik zou willen aanbevelen. De karakters van David en zijn moeder, zijn op een indrukwekkende manier neergezet en komen zeer geloofwaardig over. Zelfs de duidelijk zeer afwijkende manier van David, in het omgaan met deze situatie en zijn verzet daartegen door totale ontkenning.

Heel veel leesplezier toegewenst!

 

Het boek In Seizoenen van Judith Visser is verkrijgbaar bij The House of Books.

 

Disclaimer: deze review is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen The House of Books en Onlybyme.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten