Goud weven van oud ijzer Angele Evers

Review: ‘Goud weven van oud ijzer’ , meeslepend!

Een boek wat je vastgrijpt en vasthoudt tot het uit is!

Angèle schrijft het boek ‘Goud weven van oud ijzer’ recht uit haar hart en uit haar herinneringen. Daarbij beschrijft ze op een rechtstreekse manier, hoe iets is verlopen en wat ze daar bij voelt. Hierdoor is dit een boek dat aanspreekt. Als je er in begint, wil je ook doorlezen,  omdat je gewoon wilt weten hoe het verder gaat.

Goud weven van oud ijzer

Opbouw en inhoud

Het boek is grofweg opgedeeld in 2 delen. In het eerste deel beschrijft ze de ervaringen uit haar leven. Hoe ze is opgegroeid als enigste meisje tussen de broers en dus al vroeg heeft geleerd om hard te ‘moeten‘ zijn. Ze had een moeder, die haar als dochter niet de liefde kon geven,  waar ieder kind om vraagt.  Ondanks dit gemis komt Angèle toch nog dé liefde van haar leven tegen. Die relatie wordt uitgebreid beschreven en je snapt niet waarom die 2 uit elkaar gaan, maar het gebeurt wel.

In het tweede deel beschrijft Angèle hoe ze aan zichzelf heeft gewerkt om over dit verdriet heen te komen en ook nog eens van verslavingen af te komen. Ze gaat daarvoor naar een ontwenningskliniek in Zuid-Afrika en naar een pastoraal bezinningscentrum. Ze beschrijft hierbij haar gevoelens en innerlijke gevechten zo goed dat je haar bijna de goede kant op wilt sturen. Je krijgt, al lezende, de neiging te willen helpen!

Het boek laat je meedenken met de problemen die ze heeft en zet je ook aan het denken over je eigen leven. Zoals deze alinea die ik echt 2 keer heb gelezen voordat het goed doordrong, maar wat en waarheid.

Het leven is een paradox. Pas als je echt zonder de ander kunt, kun je in vrijheid samenzijn. Liefde is altijd vrij, het is de ruimte waarin iets mag veranderen. Zelfstandig en verbonden, dat is de tweevoudige waarheid voor de eenheid die je samen kunt zijn. Samen zijn we meer. Niet door in te leveren, maar door te verrijken.

Uiteindelijk vind ze zichzelf terug. Ze ontpopt zich van een stuurloze, labiele vrouw terug naar een stabiele sterke vrouw die weer volop in het leven staat en van het leven geniet.

Ik heb het boek met veel plezier gelezen met verwondering én verbazing. Wendy

Het boek ‘Goud weven van oud ijzer’ is te koop bij bol.com

Disclaimer: Droomvallei Uitgeverij heeft een review exemplaar aan Onlybyme ter beschikking gesteld.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten