Review Gids over autisme bij kids

Review: Gids over Autisme bij kids

80 Praktische tips voor ouders en naasten!

Review Gids over autisme bij kids

Review Gids over autisme bij kids

Deze gids laat ouders, opa’s en oma’s, leerkrachten, mensen in de gezondheidszorg, etc. in 80 korte tips kennismaken met de leefwereld van kinderen met autisme. Door inzicht in die leefwereld en een aangepaste begeleiding, kan de omgeving ervoor zorgen dat deze kinderen -met al hun prachtige eigenschappen- volledig tot bloei komen. bron

Bijna 3 procent van de kinderen hebben een stoornis in het autistisch spectrum. (ASS) Een boek waarin duidelijk tips worden geschreven over hoe deze groep kinderen beter te begrijpen, is dus zeer welkom. Vanaf de buitenkant is er vaak weinig te zien. Enkel het afwijkende gedrag, maar niet wat er allemaal intern gebeurd bij deze kinderen en hoe ze tot hun gedrag komen. Alle hulp is welkom!

Onze dochter ook? Zo komt deze review ineens heel dichtbij!

Ook mijn dochter behoort ‘wellicht’ tot die drie procent. We schrokken heftig, toen dit tot ons doordrong nu ongeveer een tweetal maanden geleden. In december heb ik aan de bel getrokken bij de kinderarts, alles voorgelegd en die wilde, gezien haar medische voorgeschiedenis, alles toch nader onderzocht hebben. Gevolg: een klinisch diagnostiek traject.

De ‘diagnose’: een logische verwerkingsreactie van haar verleden, zowel medisch als emotioneel. We weten nu hoe haar te begeleiden, dat schept heel veel duidelijkheid en stabiliteit voor haar. We gaan een behandeltraject in en hopen dat ze snel weer geheel lekker in haar vel komt te zitten.

De 80 tips uit dit boek kan ik heel goed naar haar vertalen. Of de gedragingen ‘geheel’ te wijten zijn als verwerking van haar verleden, moet gaan blijken. Mocht er toch meer aan de hand blijken op later moment, dan ben ik met dit boek beter geïnformeerd en voorbereid.

De gids over autisme bij kids – conclusie

Als ‘ervaringsdeskundige’ een aanbeveling voor ouders van kinderen met ASS en tevens voor naasten en professionals in het directe werkveld. Het is zeer praktisch en benadert vanuit directe tips en uitleg wat er omgaat in het kind en hoe daar het beste op te reageren. De auteur, Karin Scheffer,  heeft veel ervaring met het autistisch spectrum opgedaan in haar werkveld en eigen gezin.  Twee van haar drie kinderen hebben zelf autisme.

 

De Gids over autisme bij kids van Karin Scheffer is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

 

Disclaimer: deze review is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Scrivo Media en Onlybyme.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten