Deze is voor jou

Review ‘Deze is voor jou’ van Daphne Deckers

Deze is voor jou

‘Deze is voor jou’ van Daphne Deckers

Deze is voor jou is een bundeling van haar beste blogs. Daphne Deckers is model geweest, schrijfster en moeder van 2 pubers. Getrouwd met tennisser Richard Krajicek.

Zelf ben ik geen volger van Daphne en wist dus niet wat ik kon verwachten van dit boek. De ondertitel is: over pubers, papa’s en andere perikelen. Nu heb ik zelf 2 pubers in huis en was wel benieuwd naar dit boek. Hoe zou een bekend iemand het ervaren om werk en gezin te combineren en dan ook je privéleven een beetje privé proberen te houden?

Toen ik het boek doorkeek, vielen de foto’s me meteen op. Leuke, spontane foto’s die omgeven zijn door tekeningen. Zo springen de foto’s er echt uit. Ook de opzet van het boek is goed. Per blog 2 bladzijdes en soms aangevuld met 1 foto. Door de korte stukken tekst leest het ook vrij makkelijk weg.

Daphne heeft een gezellige schrijfstijl, waardoor je meteen wordt meegetrokken in haar verhaal. Ze schrijft open en eerlijk over haar leven, maar dat kan ze door niet elk detail te benoemen en niet op iets terug te komen in een andere blog. Ze neemt een situatie en beschrijft dat in 3 stukken. Een inleiding zodat je weet waar het over gaat, dan een stukje verklaring of uitleg over het thema en daarna de afsluiter. Het werkt goed en als je een blog gaat lezen weet je wat je te wachten staat. In 3 alinea’s ben je weer een ervaring rijker.

Soms zijn de blogs wat oppervlakkig, maar die zijn vooral voor het vermaak. Maar ze heeft ook inzichten waarvan ik denk, inderdaad zo kan je het ook zien. Door haar blogs ben ik gaan begrijpen dat dit een vrouw is die ondanks haar beroemdheid met beide benen op de grond blijft staan. Dat vind ik bewonderenswaardig. Want niet alleen zij is beroemd, ook haar man en toch krijgt ze het voor elkaar om over de normale dingen in het leven te schrijven zonder een hoop overdreven gedoe.

Wendy: Het was een heel leuk boek en ik denk dat ik toch eens wat vaker een blog van haar ga lezen.

Volg jij de blogs van Daphne al? Nieuwsgierig geworden?

Het boek is verkrijgbaar via bol.com, als paperback en als E-book.

Deze review is niet door een samenwerking tot stand gekomen, maar uit eigen initiatief.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten