| |

Review: Achter de geraniums?! Een ‘Must Read!’

Een chicklit met een diepere bodem kan dat?!  JA, zonder enige twijfel! Dat bewijst Anne West, schrijfster van Achter de Geraniums?!

In deze review vertel ik, waarom het voor chicklit liefhebbers een ‘Must read’ is en eveneens de harten kan bekoren van lezers, die van oprechte gevoelens met diepgang houden.Review: Achter de Geraniums?!

De ene Chicklit is de andere niet!

Achter de geraniums is een ‘must read!’

Anne West heeft door haar rake schrijfstijl, mij diep weten te raken van binnen. Je voelt, al lezende, wat hoofdpersoon Fay in het verhaal voelt. Haar hulpeloosheid en onmacht om, om te gaan met het nieuws, dat heel haar leven op losse schroeven zet: ze heeft reuma! Haar leven lijkt voorbij, ze telt niet meer mee, is in haar beleving niet meer interessant voor mannen, kan haar werk niet blijven doen en ziet enkel maar de beperkingen toenemen.

Door de grote stress in haar leven en het onvermogen verder te kijken, dan wat de reuma met haar doet, neemt Fay wat ondoordachte beslissingen. Gelukkig zijn, haar steeds met elkaar kibbelende vriendinnen en mede Star Trek kijkende buurman, er voor haar om haar te helpen door dit proces heen.

Door het lot, belanden de buurman en Fay met twee oudere dames samen op een cruise van de Zonnebloem. De dames blijken ook een verleden te delen, die naarmate die meer open en bloot komt te liggen, Fay laat nadenken over haar leven en welke keuzes zij nu nog wel kan maken. Is zij werkelijk gedoemd tot een leven alleen, zonder relatie, zonder kinderen, zonder werk wat ze leuk vindt om te doen? Gaat zij hetzelfde pad bewandelen, als de bewoonster die ze begeleidt op deze cruise, een gedachte die haar intense schrik aanjaagt? En de buurman is slechts de buurman toch? Een goede vriend waarmee ze een heimelijke Star Trek hobby deelt.

Het lezen gaat vanzelf!

Het verhaal wordt met de nodige humor geschreven, maar weet gevoelig direct over te brengen op de lezer, waar Fay mee worstelt, je gaat als het ware mee in haar gedachtegangen en worstelingen. Je ziet haar aarzelingen om te luisteren naar de adviezen van haar vriendinnen en de buurman, om het heft van haar leven weer terug te nemen in haar eigen handen.

Eenmaal begonnen met lezen, is het maar moeilijk het boek weg te leggen. De schrijfstijl is aantrekkelijk en zeer vlot. De bladzijdes vliegen om en voor je het weet nadert het einde van het boek en weet je welke weg Fay heeft gekozen. Een boek wat ik eenieder kan aanraden, die houdt van inhoud en gevoelens die zijn verwoord, zonder zwaarmoedig te worden. Het luchtige van een chicklit blijft door de humor overeind en toch is de gevoelige kant tastbaar.

Anne West

De auteur Anne West is de schrijversnaam van Annemieke van de Westelaken. Al eerder debuteerde ze met het boek De aardmagiër, het eerste deel in de serie ‘De macht van het zwaard’. Hiermee won ze de Jonge Jury Debutantenprijs 2006. In 2010 won ze met het verhaal ‘Achter de geraniums?!’ de derde prijs, bij de schrijfwedstrijd De Pen als Lotgenoot 2010. Een schrijfster die het in mijn ogen verdient om in de gaten te houden!

Het boek is verkrijgbaar via bol.com: Achter de Geraniums?!

 

Disclaimer: Het boek “Achter de Geraniums?!” is als reviewexemplaar beschikbaar gesteld door Droomvallei Uitgeverij.
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten