De Nedergrim

Recensie De Nedergrim, Matthew Jobin

De Nedergrim

 

Recensie De Nedergrim

| Auteur: Matthew Jobin | Hardcover en e-book | Recensie: Inge Hogevonder |

De Nedergrim is het debuut van Matthew Jobin. Het is een fantasyboek voor kinderen vanaf 12 jaar.
Op het moment dat je het boek open doet, staat er een hele mooie kaart in van de omgeving waar het boek zich afspeelt. Dit vond ik een goede toevoeging en ik heb dan ook regelmatig gekeken waar op de kaart het verhaal zich afspeelde.

Inhoud

Het boek start met een proloog waarin de geschiedenis wordt verteld van de Nedergrim. De dappere ridder Tristan, de magiër Vithrick en John Marchal zijn de strijd aangegaan met de Nedergrim en hebben hem verslagen.

Vervolgens gaat het boek verder met het leven van de veertienjarige Edmond en zijn vrienden Katherine en Tom. Edmond is de zoon van de herbergier en wil tovenaar worden, Katherine is de dochter van de legendarische John Marchal en Tom is een slaaf. Allemaal heel verschillend, maar allemaal net iets anders dan de rest van het dorp, wat zorgt voor een onvoorwaardelijke vriendschap.

Zij leven in het dorpje Moervallei. In dit dorp kent iedereen het verhaal van de Nedergrim en hoe deze zou zijn verslagen. Maar dan verdwijnen er eerst dieren en daarna ook vijf kinderen, waaronder het broertje van Edmond. Oftewel de Nedergrim is terug! Het vertrek van Katherine haar vader, Tom die in elkaar wordt geslagen door zijn meester en de vader van Edmond die wordt aangevallen door een kwaadaardige tovenaar, zijn de druppels voor het drietal. Edmond besluit samen met Katherine en Tom op pad te gaan om de Nedergrim deze keer ter verslaan, echter blijkt dit moeilijk dan gedacht.

Inge: Doordat het boek startte met een proloog zat ik direct in het boek en vanaf dat moment wilde ik ook weten hoe het verder gaat. Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken met een fijne vlotte schrijfstijl,waardoor je snel door het boek leest.

Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar

Het lettertype is aan de grote kant wat ervoor zorgt dat ook prettig te lezen is voor kinderen die wat minder goed lezen. Maar ook ik vond het erg fijn, want daardoor had ik het gevoel dat ik door het boek vloog.

Het boek brengt de nodige spanning met zich mee en je kunt je goed inleven in Edmond en zijn vrienden, ondanks dat het boek zich in het verleden afspeelt. Ze komen veel problemen tegen die kinderen van nu ook kunnen hebben, waaronder een vervelend broertje waar je stiekem toch wel heel veel van houdt.

Inge: Ik heb af en toe echt op het puntje van mijn stoel gezeten van de spanning! Het enige minpuntje van het boek vond ik dat de gruwelijkheden van de Nedergrim soms wel heel erg in detail werden verteld, wat ik al niet fijn vond, laat staan een kind van twaalf.

Al met al zeker een aanrader en ik kan niet wachten om te beginnen in deel 2!

Disclaimer: deze recensie is zonder samenwerking tot stand gekomen.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten