Recensie Zwartspreuk, Claudia Gray

Zwartspreuk is een goed begin van de Spellcaster trilogie! Een nieuwe fantasy-serie over de heksenwereld.

Zwartspreuk

| auteur: Claudia Gray | uitgeverij: Harper Collins | paperback en E-book | recensent: Devika en Antoinette van Steeg |

Recensie zwartspreuk

Inhoud

Zwartspreuk is deel 1 van de Spellcaster trilogie.

Nadia is geboren als heks. Dit heeft ze geërfd van haar moeder (wat ook logisch is aangezien mannen geen heksen kunnen zijn). Heksen moeten ingewijd worden voordat ze echt al hun krachten hebben, maar Nadia is nog maar half ingewijd als haar moeder het gezin verlaat.

Nadia’s vader besluiten met de kinderen te verhuizen naar Captive’s Sound. Onderweg belanden ze door een ongeluk in het water. Geen goede eerste kennismaking met het stadje. Direct na het ongeluk is Mateo ter plaatse. Hoe kan hij zo snel bij het ongeluk arriveren? Nadia vind hem maar geheimzinnig.

Als school eindelijk begint voelt Nadia een rare oude magie onder het scheikunde lokaal. Zou dit de Ene Beneden zijn?

Gelukkig voelt Nadia voelt zich snel thuis op school. Ze wordt vrienden met Verlaine, het meisje, dat al zolang ze zich kan herinneren, grijs haar van zichzelf heeft. Nadia vertelt dat ze heks is en wil graag samen met Verlaine een spreuk uitspreken zodat ze in de toekomst kunnen kijken. Ze besluiten het ritueel uit te voeren maar deze verloopt vreemd. De vlam die ontstaat geeft aan dat iemand in de ruimte een stavast (een energieversterker die zelf geen betoveringen kan uitvoeren) is geworden, precies op het moment dat Mateo de deur open doet. Mateo kan het niet zijn want hij is een man, dus het moet wel Verlaine zijn.

Na deze gebeurtenis gebeuren er vaker vreemdere dingen en ontdekt Nadia steeds meer geheimen over Mateo. Wanneer Nadia erachter komt dat het dorp word bezeten door een oude slechte heks gaan ze op zoek naar haar.

Lukt het Nadia, Verlaine en Mateo om deze heks te vinden en haar uit te schakelen voordat de Ene Beneden naar het aardoppervlak komt?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (41): Ik mocht het boek meelezen omdat Devika deze trilogie hoog op haar lijstje had staan.

Claudia gray heeft een fijne schrijfstijl die mij snel mee nam in het leven van Nadia. Het aspect dat zij nog half-heks is geeft het verhaal een goede flow. Dit zal zeker in de 2 andere delen verder uitgewerkt worden vermoed ik zo. Claudia Gray was bij onbekend. Dit vind ik altijd het leuke aan het lezen. Het verrast worden door nieuwe auteurs. Dit keer ben ik positief verrast.

Ik vermoed dat Claudia Gray onder de Young Adult zeker naam zal hebben of krijgen. Gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten op deel 2. Ik kijk er naar uit om dit deel ook te mogen lezen samen met Devika.

Devika (15):Ik vind Zwartspreuk een goed en sterk verhaal hebben. Het was  super leuk om met de avonturen van Nadia en Mateo mee te kunnen kijken.

Een groot pluspunt vond ik, was dat de auteur het echte leven en de heksenwereld goed in elkaar heeft verweven. Er zitten gedeeltes in het verhaal die ook in de echte wereld zouden kunnen gebeuren en dus niet alleen dingen die bij de heksen kunnen gebeuren. 

Bijzonder aan dit boek vond ik dat je ook het perspectief van de slechterik kreeg te zien. In de meeste  YA-boeken moet je als lezer hier zelf achter zien te komen wanneer het duidelijk is wie de slechterik is.

Ik vind het enige vervelende aan de schrijfstijl dat het boek in de alwetende persoon is geschreven. Het springt met momenten zomaar over tussen de plaatsen waar de personages zijn waardoor ik soms opnieuw in het verhaal moest komen.

Ik ben heel benieuwd naar het vervolg van Zwartspreuk. Ik hoop dat deze net zo goed is als dit boek. Gelukkig komt deze al dit voorjaar uit!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten