Het zwarte gif

Recensie Het zwarte gif, Daniel Silva

Het zwarte gif is een zeer actueel geschreven boek dat leest als een trein! 

Het zwarte gif

| auteur: Daniel Silva | uitgeverij: Harper Collins | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Het zwarte gif

Inhoud

Wanneer er een bom in het midden van Parijs ontploft, kan Gabriel Allon niet weten dat er zeer binnenkort een volgende aanval in de planning staat. De aanslag in Parijs raakt het Weinberg instituut waar een conferentie plaats vindt. Is deze aanslag op joden gericht? Na de bomaanslag worden de gewonden afgeslacht. Korte tijd later ontploft er een bom in Amsterdam. Ook hier zijn veel slachtoffers te betreuren. Wie zit er achter deze aanslagen?

Snel komen ze een aantal mensen op het spoor via camerabeelden. De Franse geheime dienst, afdeling alfa, staat op scherp. Paul Rousseau leidt de afdeling en samen met Gabriel Allon, die werkt voor het bureau, willen ze kosten wat het kost de daders opsporen.

Dan komt de naam Saladin in beeld. Wie is deze persoon? Is hij een leider van de IS? Samen met de Britse en Amerikaanse geheime dienst spannen ze samen om Saladin op te sporen.

Ze besluiten een arts te laten infiltreren binnen de IS. De arts ondergaat een zware beproeving voordat ze daadwerkelijk de IS binnendringt. Ze gaat undercover onder de naam Leila. Dan gebeurt het ondenkbare. Ze krijgt de opdracht een zwaargewonde terrorist te verzorgen ten koste van alles. Zal ze zijn leven redden of vermoord ze hem?

Wanneer de Franse president een bezoek brengt aan de VS, krijgen ze signalen dat de IS ook hier hun sporen na wil laten. Iedereen staat op scherp en ze raken op een gegeven moment Leila kwijt wanneer er op meerdere plekken bommen afgaan en mensen worden neergeschoten.

Gabriel raakt zelf betrokken bij een van de aanslagen maar laat zich niet kennen. Hij moet Leila redden, zoals belooft. Na een harde strijd komen ze Leila op het spoor. Haar taak zit er op. Zal zij kiezen voor haar eigen leven buiten het bureau of zal ze binnen het bureau blijven nu haar taak er op zit?

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(40): Toen ik begon aan Het zwarte gif moest ik echt in het verhaal komen. Daniel Silva beschrijft tot in detail de gebeurtenissen en de rol van de vele personages. Toen Daniel Silva Het zwarte gif schreef, wist hij nog niet dat zijn boek in grote lijnen realiteit zou worden.

Ik was nog niet bekend met deze auteur, terwijl hij al 16 boeken geschreven heeft met Gabriel in de hoofdrol. Toch is dit boek goed als stand alone te lezen. Na zo’n 100 bladzijdes kreeg ik door wie met welk personage verbonden was en waar het verhaal naar toe ging.

Ik heb het boek als een trein gelezen en heb genoten van dit dikke, actuele boek. Het zwarte gif is een leesgenot voor mensen die houden van boeken met inhoud, lange zinnen en een sterk geschreven verhaal. Ik weet zeker dat dit niet mijn laatste boek zal worden van Daniel Silva. Tjonge, wat kan deze man schrijven zeg!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten