Zwartland

Recensie Zwart land, Noortje Brink | Thriller

Zwartland is een geschikte thriller voor liefhebbers van romans met de nodige spanning en een snel leestempo.

Recensie Zwart land Noortje Brink

| auteur: Noortje Brink | uitgeverij: Loft Books | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Zwartland

Zwart Land is het eerste boek dat ik lees van Noortje Brink. Eerder werk van haar is onder andere met Kobo Plus te lezen.

Persoonlijke Leeservaring

Barbara(44): Het begin van het verhaal doet mij meer aan als een cozy roman denken dan aan een thriller. De opbouw van enige spanning laat dan ook best lang op zich wachten. Als je een romanliefhebster bent en enige spanning wel weet te waarderen is dit de perfecte soort thriller voor jou. Er wordt langzaam ergens naar toegewerkt en pas na de helft van het boek wordt duidelijk wat er nu eigenlijk gaande is en inclusief onverwachte wending is het verhaal afgerond en zeer makkelijk leesbaar. Ideaal vakantieleesvoer zonder te moeilijke wendingen en makkelijk tussendoor weg te leggen als bijvoorbeeld de kinderen aandacht vragen.

Zelf houd ik meer van diepgaande thrillers en ik vond het plot en de onderbouwing van de verhaallijn dan ook aan de magere kant, zeker qua thrillergedeelte. Het verhaal zelf nodigt uit om verder te lezen, maar ik was zelf wat teleurgesteld over de snelle afwikkeling van het geheel. Het miste mijn gewenste diepgang, maar vele lezers zullen dit verhaal als zeer aangenaam ervaren, daar ben ik van overtuigd.

Inhoud

Zoals op door de uitgeverij over het boek vermeld:

In de thriller Zwart land van Noortje Brink komt twintiger Julie op internet haar oude vriendin van de middelbare school weer tegen: Carmen. Wanneer Julie vertelt dat haar huisgenoot binnenkort haar Zweedse vriend te logeren krijgt en dat zij daar tegenop ziet, nodigt Carmen haar spontaan uit naar Brabant te komen. Ze gaat daar in het huis van haar oom en tante aan haar toneelstuk schrijven. In een opwelling zegt Julie ja. Genieten van de rust en haar gedachten op een rijtje zetten, denkt ze, ze is de laatste tijd zo druk met haar werk, daten en haar toekomstplannen. Maar eenmaal op het platteland is het wel erg stil. Carmen laat duidelijk merken dat ze vindt dat Julie haar leven een andere invulling zou moeten geven en de buren? Tja, die zijn op z’n zachtst gezegd niet in voor een praatje… Valt er iets te verbergen? Is de rustige omgeving wel zo vredig als die lijkt?


Ga jij na het lezen van deze recensie dit boek lezen?

Mocht je de E-Pub Zwart Land willen aanschaffen overweeg dat dan via onderstaande link:

Indien je het boek via deze link aanschaft krijgt Onlybyme hiervoor een klein bedrag. Voor jou als koper zijn er geen extra kosten van toepassing. Op deze manier sponsor je Onlybyme met de kosten van de website zonder dat het jou iets extra’s kost.

Bewaar deze pin voor later:

Recensie Zwart Land Noortje Brink

Je kan Onlybyme vinden op PinterestFacebookInstagramTwitter en Bloglovin’.
Leuk als je deze website gaat volgen!

Recent verschenen recensies:

Leven met lef, Petra Baks | autobiografisch verhaal

Recensie Ciao Bella, Linda van Rijn | Thriller

Recensie Verraderlijk spel, Nadine Barroso | Thriller (aanrader!)

Recensie De laatste vrouw, Chantal van Mierlo | Thriller

Recensie Vertrouwen of verliezen, Wendy Brokers | Roman

Recensie De uitdaging, Marit Vanström | Thriller

Geboortelot Anita Larkens | Historische roman

De verloren jongen, Chantal van Mierlo

Het kamermeisje, Nina Prose

Is het al zeven uur?, Margot C. Pol

Kijk voor honderden eerder verschenen recensies onder de categorie boeken.

Disclaimer: de uitgeverij heeft een recensie-exemplaar beschikbaar gesteld.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten