9200000102508541

Recensie Zolang ik jou heb, Suzan Crandall

Zolang ik jou heb, is een prachtige roman met een Christelijke grondslag. Het is een verhaal dat mij heeft geraakt.

Recensie Zolang ik jou heb, Suzan Crandall. Een prachtige roman met een Christelijke grondslag.

#christelijk #roman #recensie

auteur: Suzan Crandall|  uitgeverij: Mozaiek | paperback & Epub | recensent: Antoinette van Steeg

Recensie Zolang ik jou heb

Inhoud

Mississippi 1963. De negen jarige Sterla woont bij haar oma die streng voor haar is. Haar vader werkt op een booreiland en haar moeder is al jaren geleden vertrokken.

Wanneer Sterla stiekem uit huis naar het onafhankelijkheidsfeest gaat, wordt ze herkend. Ze besluit weg te gaan naar Nashville waar haar moeder als zangeres zou werken. Wat ze niet weet is dat dit enorm ver weg is.

Onderweg wordt ze opgepikt door Eula, een zwarte vrouw die haar mee naar haar woning neemt. Ze heeft een blanke baby, die ze James noemt, in de auto die ze achteraf bij een vondelingenplek heeft meegenomen. Al snel blijkt dat Sterla hier ook niet veilig is.

Het begin van een soort roadtrip met Eula en James ontstaat en er gaat een wereld open voor Sterla. Ze gaan op zoek naar de moeder van Sterla. Wanneer ze haar vinden worden ze niet met open armen ontvangen.

Onderweg wordt duidelijk dat de rassenverschillen nog aan de orde van de dag zijn. Sterla is een sterk meisje die doet wat ze wil en zegt wat ze wil zeggen. Dat ze hierdoor in de problemen komt, lijkt haar weinig te doen. Ook Eula is een sterke vrouw die diep gelooft in God. Hier put ze haar kracht uit.

Als haar vader haar terugbrengt naar oma, ziet hij eindelijk in hoe moeilijk Sterla het had. Hij besluit thuis te blijven en bij haar te blijven. Ondertussen komen ze er ook achter wie de echte moeder is geweest van James. Zal James alsnog door zijn echte familie opgenomen worden?

Persoonlijke beleving

Antoinette(42): Zolang ik jou heb, is een prachtige roman met een Christelijke grondslag. Het is een verhaal dat mij heeft geraakt. De jonge Sterla heeft het niet makkelijk, maar dit geldt ook voor Eula. Toch weten beiden zich staande te houden in de harde wereld en te gaan voor het goede.

Er waren momenten dat ik Sterla wel erg volwassen vond voor een negenjarige, maar toch blijft het verhaal intrigeren. Hoe moeilijk moet het geweest zijn destijds. Suzan Crandall heeft deze periode op pakkende wijze deze periode beschreven.

Ik heb genoten van het verhaal en de gebeurtenissen. Het is een onderwerp om over na te denken want het is nog steeds aan de orden van de dag, racisme.

Suzan Crandall heeft een prettige schrijfstijl en weet de lezer bij het verhaal te houden. Zolang ik jou heb, is een mooi pakkend geschreven roman die mij in ieder geval een paar heerlijke leesuurtjes heeft opgeleverd.

Een echte aanrader voor lezers die houden van een historische roman met een pakkend verhaal.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.


Eerder verschenen recensies

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten