Zo heb ik ook jou liefgehad

Recensie Zo heb ik ook jou liefgehad, Ron Hall en Denver Moore

Zo heb ik ook jou liefgehad is een waargebeurde roman die onmogelijk lijkt maar toch wonderlijk gebeurd is.

Zo heb ik ook jou liefgehad

| auteur: Ron Hall en Denver Moore | uitgeverij: Mozaïek | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Zo heb ik ook jou liefgehad

Inhoud

Zo heb ik ook jou liefgehad, wordt verteld vanuit 2 personages, te weten de auteurs Ron Hall en Denver Moore.

Denver groeit op als slaaf op een katoenplantage. Hij is analfabeet en werkt dagelijks keihard voor niks. Wanneer hij op een dag besluit te vertrekken, komt hij in een stad terecht. Hier leeft hij op straat, waar hij bekend raakt bij veel mensen. Zo af en toe werkt hij, maar dit is tijdelijk. Uiteindelijk loopt zijn leven buiten de rails en pleegt hij overvallen.

Deborah is getrouwd met Ron, die een succesvol zakenman in de kunstwereld is. Samen hebben ze een zoon en dochter. Het leven lacht ze toe. Als Deborah besluit om via de kerk te helpen voedsel uit te delen, kan ze niet weten hoe dit hun leven zal veranderen.

Ron is ondertussen veel van huis en neemt zijn huwelijk niet al te serieus. Als Deborah dit hoort, besluiten ze er samen voor te gaan. Ron gaat mee met Deborah naar de kerk en al snel genieten ze een behoorlijke status binnen de kerkgemeenschap.
Dan heeft Deborah een droom over een man. Wie is die man en waarom droomt ze over hem?

Het vrijwilligerswerk pakken ze steeds serieuzer aan en breiden hun activiteiten uit. Zo leren ze Denver kennen, al is het contact nog niet echt gelegd. Wat blijkt, Deborah herkent Denver van haar dromen.

Als Deborah voor haar jaarlijkse controle gaat, krijgt ze verschrikkelijk nieuws.

Ze heeft kanker en een operatie volgt. Helaas blijkt na een paar maanden dat ze niet alles hebben kunnen weghalen en Deborah zwakt steeds verder af. Denver komt ondertussen steeds vaker over de vloer bij Ron en Deborah en helpt ze waar het kan. Hij mag zelfs dure schilderijen vervoeren voor Ron.

Ondertussen is het geloof een belangrijk onderdeel geworden van Deborah. Ze ziet engelen en zegt Jezus gezien te hebben. Na haar overlijden neemt Denver haar taken over in de kerk.
Ze krijgen na haar overlijden enorm veel geld gedoneerd en ze besteden dit aan de kerk. Ron en Denver besluiten de plantages te bezoeken waar Denver is opgegroeid. Een echte vriendschappelijke broederschap is geboren.

Denver zijn status in de kerk veranderd snel. Hij wordt uiteindelijk een spreker waar veel mensen heen komen. Bestaat toeval? Hoe belangrijk kan geloof zijn tijdens moeilijke en mooie momenten in het leven?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Ron Hall en Denver Moore hebben samen hun ervaringen gedeeld in Zo heb ik ook jou liefgehad. Het is een boek waarin het geloof zeer centraal staat. Het is een Christelijk boek waarin de hoofdpersonages veel hoop, geluk en vertrouwen uit het geloof halen. Dat het ook nog eens echt gebeurd is, maakt het verhaal nog meer levend.

Het verhaal begint wat onoverzichtelijk omdat niet duidelijk is wie er op dat moment zijn verhaal verteld. Nadat dit duidelijk wordt, leest het boek prettig. Er zit veel gevoel in het verhaal en Deborah staat, soms, wel erg centraal in het verhaal.

Ik vond de basis van het verhaal goed, maar de geloofservaringen vond ik wel erg Amerikaans. Over de top. Zelf ben ik Christelijk opgegroeid, maar dit vond ik wel veel. De opbouw en hoe ze elkaar hebben leren kennen is goed beschreven. Toch heeft Zo heb ik ook jou liefgehad mij niet zo geraakt als ik van te voren had gedacht. Dit komt mede doordat het, voor mij, teveel was met momenten. Dit weerlegde mijn gevoel en overtuiging van het verhaal. Het is zeker niet slecht maar voor mij enigszins teleurstellend door de overtuiging die teveel werd benadrukt.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten