Zeezicht Linda van Rijn

Recensie Zeezicht, Linda van Rijn

Een ideaal vakantieboek!

Zeezicht Linda van Rijn

Auteur: Linda van Rijn | Paperback en e-book | Recensent: Sharon Op ’t Root

Recensie – Zeezicht

Inhoud

Een vakantie om nooit te vergeten, daar droomt Anouk al weken van. Even heerlijk tot rust komen na alle drukte van de afgelopen tijd. Jan, de man van Anouk, is ook toe aan vakantie. Hij heeft het erg druk gehad in zijn eigen zaak “Van der Loo wooninrichting”. Getroffen door de crisis heeft zijn bedrijf het lastig gehad. Hierdoor bracht hij te weinig tijd door met zijn gezin. Anouk en Jan zijn uit elkaar gegroeid. Samen hopen ze dit weer te herstellen in de vakantie.

Dat de vakantie er echt één wordt om nooit te vergeten, blijkt al snel. Waar eerst alles nog ontspannen en heerlijk lijkt, slaat het opeens om. Gebeurtenissen stapelen zich op, waardoor het huwelijk van Jan en Anouk onder vuur komt te liggen. Ondanks alles besluit Anouk om een surpriseparty te organiseren voor Jan. Helaas slaat dan pas echt het noodlot toe.

Persoonlijke leeservaring

Sharon (22): Door de achterflap van het boek wist ik gelijk dat ik dit boek ‘moest’ lezen. De schrijfster heeft een prettige open schrijfstijl gecreëerd. Het zorgde ervoor dat ik het boek makkelijk las en moeilijk weg kon leggen. Ik wilde immers weten hoe het af liep en wat Anouk van de situatie vond. De herkenbare gedachtes en situaties zorgden ervoor dat ik me goed in kon leven in de personage Anouk en haar keuzes begreep.

Wat ik persoonlijk een beetje jammer vond is dat ik van te voren, door het lezen van de achterflap, wist dat er iets “ergs” ging gebeuren. Ik wist natuurlijk niet wat, maar als lezer lees je naar dat moment toe. Niet dat ik dat als hinderlijk heb ervaren, maar het creëerde een bepaald verwachtingspatroon van het boek. De verrassing was dan ook groot dat mijn verwachtingen niet uitkwamen; een pluspunt voor de schrijfster.

Conclusie: een ideaal vakantieboek!
Al met al vind ik Zeezicht een leuk boek wat ideaal is om te lezen in de vakantie. Het is lekker luchtig geschreven waardoor het makkelijk weg leest. Je hoeft er niet veel bij na te denken. Je zit snel in het verhaal waardoor het ook geen moeite kost om na een leespauze weer verder te gaan.

Het boek is een aanrader voor de leesliefhebber die van een literaire thriller houdt.

Dubbele winactie Zeezicht (gesloten inmiddels)

Namens Uitgeverij Marmer mag Onlybyme een tweetal liefhebbers van literaire thrillers blij maken met een exemplaar van Zeezicht. Een perfect zomerboek tijdens deze vakantie! Doe gerust mee met de winactie!

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!).
  • Geef aan dat je dit boek graag wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen. Aangezien de uitslag daar bekend gemaakt wordt!
  • De actie loopt t/m volgende week zondag 6 augustus middernacht. (i.v.m. zomervakantie kan het bekendmaken van de winnaars vertraging oplopen)
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbeld je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking met Uitgeverij Marmer.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten