Winterbloesem

Recensie Winterbloesem, Corina Bomann

Winterbloesem is een heerlijke roman, om bijvoorbeeld bij de open haard in weg te dromen!

Winterbloesem

| auteur: Corina Bomann | uitgeverij: Boekerij | paperback en E-book | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Winterbloesem

Inhoud

Het verhaal van Winterbloesem begint op 4 december 1902. Een datum die later in het verhaal een belangrijke betekenis blijkt te hebben. Ludwig Baabe brengt zijn gezin op de hoogte van het nieuws dat een groot aantal vooraanstaande gasten van het kerstbal in hun hotel zal logeren. Iedereen is opgewonden maar dochter Johanna deelt niet mee in hun vreugde. Ze wordt er weer aan herinnerd dat ze op het bal haar keuze voor een echtgenoot moet maken. Twee jongemannen strijden om haar hand, maar ze ziet zichzelf niet gelukkig worden met één van hen.

Een dag later maakt zoon Christian een strandrit, waarbij hij op vermoedelijk een schipbreukelinge stuit. Tot zijn grote opluchting leeft ze nog, al lijkt ze er wel slecht aan toe te zijn. Hij brengt haar snel naar het hotel, laat een dokter roepen en zorgt dat de jonge vrouw verzorgd wordt. Toen hij haar vond had ze een tak vast, gelukkig heeft hij die meegenomen, want als ze bijkomt is dat het eerste waar ze naar vraagt. Het blijkt een Barbaratak te zijn; op 4 december wordt er een tak van een fruitboom afgesneden, als de tak op kerstavond bloeit wordt dat als gunstig voorteken voor het komende jaar gezien. Zijn moeder is absoluut niet blij met deze onverwachte gast, dat laat ze duidelijk merken.

Weet Johanna toch een keuze te maken? Wie is de jonge vrouw die Christian op het strand vond? Zal de tak bloeien met Kerstmis?

Persoonlijke Leeservaring

Inge (34): Winterbloesem is mijn eerste kennismaking met Corina Bomann en die is goed bevallen! Het was me al eerder opgevallen dat op de zijkanten van haar boeken bloemen gedrukt staan. Dat ziet er heel gezellig en uitnodigend uit. Ook bij de hoofdstuk-nummers zijn dezelfde bloemen te vinden, ik vind het leuk dat dat zo is doorgevoerd.

De Barbaratak was een gebruik dat ik niet kende, maar blijkbaar is het in Duitsland en Limburg wel bekend. Een boek hoeft er voor mij niet vol mee te staan, maar een paar van zulk soort feitjes kan ik wel waarderen.

Het boek bestaat uit niet al te lange hoofdstukken en de schrijfstijl vond ik prettig want het leest makkelijk weg.

Ik vind het jammer dat je uiteindelijk nog niet te weten komt wat er precies met de jonge vrouw die op het strand wordt gevonden is gebeurd. Wat mij betreft had daar meer aandacht aan besteed mogen worden.

Omdat Winterbloesem zich afspeelt in de aanloop naar Kerst is het een heerlijk boek om in die periode te lezen. Maar ook als je buiten het seizoen om, toch het kerstgevoel even wilt oproepen. Dan is dit boek erg geschikt.

Corina Bomann is weer een schrijfster die ik ga volgen!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten