windje

Recensie Windje, Laurie Cohen

Windje zal positief bijdragen aan een taboe wat in onze ogen direct mag verdwijnen!

windje

| auteur: Laurie Cohen | illustrator: Nicolas Gouny | uitgeverij: Querido Kinderboeken | hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Windje

Inhoud

Olifant Jan moet een windje laten, alleen durft hij dat niet. Hij is bang dat hij het hele dierenbos verwoest. Dat is hem namelijk wijsgemaakt. Windjes van olifanten verwoesten alles. Zelfs de wereld als hij een grote wind laat. Hierdoor durft Jan de olifant zijn windje niet te laten gaan en besluit hem op te houden. Maar of dat nou zo’n goed idee is? Dat weet hij zelf ook niet.

Windje

Onderliggend thema: Windjes laten

Tegenwoordig heerst er een groot taboe op windjes laten. Ouders zeggen tegen hun kinderen dat scheetjes laten vies is en dat het niet mag in de buurt van vreemde of andere mensen. Dat dit niet gezond is weten veel mensen wel, maar het laat ze niet van standpunt veranderen.

Dit prentenboek speelt in op het feit dat scheetjes ophouden niet goed voor jezelf is. Dat je er zelf last van krijgt en ook dat iedereen scheetjes laat. Je hoeft je er dus niet voor te schamen: het is normaal!

windje

Persoonlijke Beleving

Sharon (23): Bij het openslaan van dit boek wist ik gelijk dat dit een voorleesboek met een boodschap was, die ik persoonlijk erg belangrijk vind. Er heerst namelijk een taboe op het laten gaan van gassen: windjes. Hoewel de meeste mensen het vies vinden, is het iets wat iedereen doet. Ik vind het dan ook goed dat de schrijfster dit heeft behandeld en er een leuke draai aan heeft gegeven. Ze heeft op pakkende manier duidelijk weten te maken dat het ophouden van scheetjes niet goed is voor jezelf. Dat je er last van krijgt en het een opluchting geeft als je je windjes gewoon laat gaan.

De duidelijke manier van schrijven en de korte zinnetjes zorgen ervoor dat het een prima boek is voor kinderen. Hoewel sommige woorden misschien moeilijk of onduidelijk zijn, ondersteunen de afbeeldingen het verhaal heel goed. Het kind zal dan ook door de illustraties het verhaal gaan snappen.

Dit boek zal positief bijdragen aan een taboe wat in mijn ogen direct mag verdwijnen!

Winactie Windje gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het prentenboek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 21 mei middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten