ree

Recensie Wildspoor, Susa Bobke

Wild Spoor is een waargebeurd verhaal over Sneeuwitje, de geredde ree.

Wild Spoor is een waargebeurd verhaal over Sneeuwitje, de geredde ree.

| auteur: Susa Bobke | uitgeverij: The house of books | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Wildspoor

Inhoud

Soms zie je een cover die direct in het oog springt. Wildspoor trok mij direct aan. Een meisje met een jonge ree, en ook nog eens waargebeurd.

Susa Bobke woont in Duitsland waar ze werkzaam is automonteur, jaagster en valkenier. Op een dag ziet je een jonge reekalfje in het veld liggen. Het is voorjaar en de landen zijn net gemaaid. Waar is de moeder van het reekalfje? De volgende dag ziet Susa tot haar verbazing het levende reekalfje, zonder moeder. Ze is verbaast dat het beestje nog leeft en besluit het mee te nemen naar huis.

Hoe verzorg je een reekalfje van zo`n week oud? Na wat rondvragen, weet ze het diertje te voeden en houdt ze het in leven. Susa heeft alleen een probleem. Hoe kan ze het dier voeden als ze aan het werk is? Samen met de co-moeders Manu en Franzeska voeden ze Sneeuwwitje, zoals het beestje genoemd hebben, elke 2 uur. Langzaamaan groeit ze en is niet meer in huis te houden.

Buiten in de ren is de volgende stap, voor ze de natuur ingaat. Moll, de Benner senner, van Susa is als een vader voor haar. Wanneer ze haar de natuur in laten gaan, terug naar haar roots, is het missen groot.

Toch zien ze Sneeuwwitje geregeld. Ze ontplooit zich in de natuur, wordt zelf meerdere keren moeder.

Wild spoor is niet alleen een verhaal over sneeuwwitje, maar ook over het leven van Susa, haar werk en haar leefomgeving. Tussen de regels door verteld ze over andere dieren die in de omgeving leven en de natuur.

Een verhaal over het helpen van een bijzonder dier, een reekalf.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (41): Wat een bijzonder verhaal. Dat was het eerste wat er door mij heen ging toen ik dit boek zag. Ikzelf ben een echte dierenvriend, dus dit boek stond al even op mijn te lezen lijstje. Wat fijn dat ik het boek ook nog eens mocht lezen en recenseren!  Het is een makkelijk geschreven boek, waarbij een waardevolle toevoeging in het boek,  de foto`s zijn. 6 Bladzijden zijn gevuld met foto`s van sneeuwwitje. Ter afsluiting van het verhaal, staat een gedicht. Goed gekozen en sluit het geheel af. Een verklarende woordenlijst is ook te vinden achterin het boek.

De basis van het verhaal vind ik mooi. Dieren in de natuur verdienen het ook om gered te kunnen worden en op te groeien. Jammer is dat het boek meer algemeen is geschreven, waardoor het gevoel van meeleven bij mij niet echt werd opgewekt. Het had meer bijzonder kunnen zijn.

Uiteindelijk is wildspoor voor mij een boek geworden voor tussendoor. Het is zeker niet slecht, maar mijn verwachting lag anders, meer de focus bij sneeuwwitje.

 

Recensies van andere waargebeurde verhalen:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten