wies de woeste piraat

Recensie Wies de woeste piraat, Julia Boehme

Wies de woeste piraat is een leuk AVI M4 boek met als thema: kleiner en jonger zijn, betekent niet dat je niks kan.

wies de woeste piraat

Auteur: Julia Boehme| Illustraties: Ines Rarisch | uitgeverij: Kluitman | Hardcover | recensent: Sharon Op ’t Root

Recensie Wies de woeste piraat

Inhoud

Wies is een woeste piraat. Hij heeft samen met zijn beste vriend Laso de leeuw een piraten schip. Als ze samen op een eiland komen waar nog meer piraten zitten worden ze raar aangekeken. Wies en Laso zijn namelijk anders als alle andere piraten. Ze zijn kleiner, jonger en hebben een klein piratenschip. Dit kan niet volgens de piraten waardoor ze vinden dat Wies en Laso geen echte piraten zijn. Wies en Laso zijn het hier niet mee eens en willen het tegendeel bewijzen. Als er een schatkaart wordt gevonden weten ze hoe ze kunnen bewijzen dat ze evengoed piraten zijn. Ze gaan namelijk opzoek naar de schat. Zullen Wies en Laso de schat vinden?

Voorbeelden van illustraties  Wies de woeste piraat 2

Wies de woeste piraat 1

Persoonlijke Beleving

Sharon (23): Dit boek is echt een boek voor kinderen die net kunnen lezen. De korte en begrijpbare zinnetjes zorgen ervoor dat het kind het boek zelf kan pakken en kan gaan lezen. Maar ook voor kinderen die (nog) niet kunnen lezen is het boek ideaal, het is namelijk ook zeer geschikt om te worden voorgelezen.

Persoonlijk vind ik dit echt een leuk boekje. Het verhaal is voor zowel jongens als meisjes wat ik zelf een pluspunt vind. Het is begrijpelijk geschreven en zal bij kinderen zeker aanspreken. Wat ik ook leuk vind is dat in het verhaal het vooroordeel verwerkt zit dat jonge, kleine kinderen niets kunnen. De schrijfster heeft hier op een leuke manier mee weten om te gaan. Ze laat zien dat dit niet zo is en heeft dat op een prima manier gedaan.

Al met al vind ik dit echt een leuk boekje. Het is herkenbaar, de zinnetjes zijn duidelijk, de illustraties zijn kleurrijk en zorgen ervoor dat je je nog beter kan inleven in het verhaal. Een echte aanrader dus.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten