Wie zint op wraak

Recensie Wie zint op wraak, Bo Svernström

Wie zint op wraak is een thriller die je meeneemt in een situatie waarin je je gaat afvragen wie nu de dader en wie nu het slachtoffer. Niets is wat het lijkt en het houdt je bezig tot de laatste bladzijde. 

Wie zint op wraak

| auteur: Bo Svernström | uitgeverij: Harper Collins | paperback en e-book| recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Wie zint op wraak

Inhoud

Een lugubere moord zo lijkt het, in een schuur wordt een lijk gevonden in zeer ongewone toestand. En dan blijkt, hoewel haast onmogelijk: de naakte zwaar toegetakelde man nog te leven! Kan hij meer informatie verschaffen over de toedracht van zijn mishandelingen?

Carl Edson, politiecommissaris, bijt zich erin vast vanwege het zeer gruwelijke karakter. Wie takelt zijn slachtoffer zo sadistisch toe als doden ook zoveel makkelijker had gekund? Zo ook de onderzoeksjournaliste Alexandra Bengtsson die zeer bekwaam is in het verzamelen van details en hierover steeds als eerste bericht in de Zweedse krant Aftonbladet. Hoe komt zij steeds aan haar kennis? Wie licht haar in? Hoewel Carl zijn mensen benadrukt geen informatie los te laten.

Het slachtoffer blijkt verre van een schoon verleden te hebben. Enkel ontwikkelt de zaak zich al snel tot een zeer gecompliceerd geheel waarin alles anders blijkt dan het lijkt. Zeker wanneer er meerdere lijken opduiken.

Hebben deze een verband en zo ja welke? Is het de onderwereld die afrekeningen vereffend of is er veel meer aan de hand? En wie geeft Alexandra al haar informatie? En met welk doel? En wat heeft het verleden te maken met hetgeen zich nu afspeelt?

Persoonlijke Leeservaring

Barbara(40): Dit boek moest ik lezen! De achterflap had me direct in de greep toen ik begreep dat de moord mislukt was en dus anders begint dan veel thrillers. En hoe anders? Ik kan er feitelijk weinig over zeggen, want het zou veel verklappen wat juist het boek zo speciaal maakt. 

Pas als het boek uit is komen de puzzelstukjes samen en weet je waarom is gebeurd wat er is voltrokken en ook wie er welk aandeel in heeft gespeeld. Gedurende het verhaal krijg je ook inzage in de gedachten van de dader(s). Enkel hoe weet je nu wat waar te plaatsen zonder het geheel?

Het boek is geprezen als briljante thriller en ik ben het daarmee eens. Niets is wat het lijkt en je krijgt haast nog deels begrip ook voor hetgeen zich voltrekt. Wie is er de dader? En wie het slachtoffer? Die vragen houden je bezig. 

Ik raad het boek dan ook zeker thrillerliefhebbers aan, die graag zich vastbijten in een mysterie en al lezend meedenken over de oplossing. Laat deel 2 maar komen!

Gek op Scandinavische thrillers? Eerder verschenen onder andere deze recensies:

 

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten