wie niet weg is

Recensie Wie niet weg is, M.J. Arlidge

Wie niet weg is, is deel 6 van de Helen Grace serie. Een internationale bestseller van M.J. Arlidge.

wie niet weg is

| auteur: M.J. Arlidge | uitgeverij: Boekerij | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie wie niet weg is

Inhoud

Helen Grace haar grootste nachtmerrie is uitgekomen. Ze zit in de vrouwengevangenis, waarbij haar verleden als agent niet in haar voordeel werkt. Elk moment moet ze op haar hoede zijn want zelfs de bewaking is niet altijd te vertrouwen.
Dan wordt er een gevangene dood gevonden in haar cel. Ze is niet alleen vermoord. De moordenaar heeft het lichaam bewerkt. Maar waarom?
Helen zou Helen niet zijn als ze de onderste steen boven wil halen. Ze haalt een bewaakster die blijkbaar ook in contact staat met Emilia Garanita, de journaliste. Ze krijgt op deze wijze de sectie-rapporten te zien van de lijkschouwing. Dan wordt Helen opeens een verdachte.

Ondertussen wordt de gevangenis onder verscherpte bewaking gezet. Elke medewerker wordt verhoord, wat de sfeer er niet bepaald beter op maakt. Als Helen op een avond, na sluiting, buiten haar cel is, ontdekt ze een insluiper die uit een cel van een medegevangene komt. Ze bedenkt zich niet en zet de achtervolging in. Eenmaal terug op de afdeling ontdekt Helen dat de gevangene van deze cel op dezelfde wijze is vermoord en verminkt. Helen ontdekt wie de insluiper is en weet dat niemand meer te vertrouwen is.

Kort daarna vind er nog een derde moord plaats. Helen staat op scherp. Ze ontdekt op welke wijze de moorden hebben plaatsgevonden. Nu alleen nog de moordenaar zien te vinden. Dan ontstaat er een opstand in de gevangenis en is Helen haar leven niet meer zeker.

Charlie is, nadat Helen in de gevangenis zit, in haar onschuld blijven geloven. Helen heeft de mensen van de SM-club niet vermoord. Op kantoor hoeft ze van haar collega’s geen hulp te verwachten. Iedereen gelooft dat Helen schuldig is. Dagelijks is Charlie bezig om de onschuld van Helen te bewijzen. Dan komt ze eindelijk iets op het spoor waarmee ze Helen haar onschuld kan bewijzen. Want na een lange zoektocht krijgt ze contact met de neef van Helen. Uiteindelijk krijgt ze Sanderson, haar baas, zover om met haar mee te gaan.

Zal het de dames lukken om Helen vrij te pleiten? Wat heeft de neef van Helen vertelt? En zal Helen deze fase van haar leven kunnen afsluiten en weer haar werk kunnen oppakken?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Dit deel heeft mij minder op het puntje van mij stoel laten zitten dan het vorige deel. Ik was zo benieuwd hoe het nu met Helen was. Toch weet Arlidge de lezers echt te bekoren. Wat kan die man schrijven zeg!

De ontwikkelingen in dit boek hadden voor mij meer gedetailleerd uitgewerkt mogen worden. Ik vond dit boek teveel afwijken van mijn verwachtingen. Dit heeft, denk ik, mede te maken met de omgeving waar Helen verblijft in dit deel. Het was voor mij met momenten teveel gericht op de gevangenis.

Daarentegen is Charlie enorm goed uitgewerkt in dit deel. Haar strijdlust spat van het papier af. Ze vecht echt voor haar vriendin en heeft hier alles voor over.

Ook al is dit boek niet mij favoriet in de serie van Helen Grace, toch heeft het mij een heerlijk aantal leesuurtjes opgeleverd. De schrijfstijl, korte hoofdstukken en persoonlijke relatie die je voelt met Helen Grace maakt het een topserie om te lezen.

Uiteraard kan ik weer niet wachten op het vervolg. Toch moet ik weer een paar maanden geduld hebben.

Quotes vanaf bol.com over Wie niet weg is

Dit was zonder meer het beste deel !
Ben benieuwd of het volgende deel deze weer kan overtreffen.
Ik heb er het volste vertrouwen in..

 

Dit blijft een goede schrijver, tot het laatst wordt je op het verkeerde been gezet.

 

Winactie wie niet weg is

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je wie niet weg is wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 3 december middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten