wereldwijven

Recensie wereldwijven, 27 vrouwen

Wereldwijven is een prachtig boek over sterke vrouwen die verhuizen naar het buitenland.

wereldwijven| auteur: 27 vrouwen | uitgeverij: Grenzenloos | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie wereldwijven

Inhoud

Wereldwijven is geschreven door 27 vrouwen die allemaal over de grens zijn gaan wonen om wat voor reden dan ook. Veel van de vrouwen hebben deze kans aangepakt omdat hun man voor het werk naar het buitenland werd geplaatst.

Het mooie aan wereldwijven is dat niet alleen de landen ver weg, zoals Amerika of Congo, aan bod komen maar ook de landen in de buurt, zoals Engeland en België.

Voor alle vrouwen verandert hun leven niet alleen drastisch omdat ze te maken krijgen met de regels die in het land gelden. Ook de schoolkeuze voor de kinderen en vaak de verplichte hulp in en om het huis heeft een grote impact op hun leven. Toch vinden alle vrouwen een plek in de nieuwe cultuur en leefomgeving. Vaak vinden ze er lotgenoten en een baan of hobby die hun leven weer inhoud geeft.

Veel van deze vrouwen hebben hun baan in Nederland moeten opzeggen. Toch zijn de meeste blij dat ze deze kans hebben gekregen of zelfs nog steeds mogen ervaren.

Ieder verhaal beschrijft hoe het was voordat ze gingen emigreren, de strubbelingen en regels waar ze tegen aan liepen in hun nieuwe land. Maar ook de mooie relatie die ze mogen opbouwen in hun nieuwe omgeving.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik van het boek kon verwachten. Maar dit boek heeft mij enorm verrast. Alle vrouwen waren lid van het Wereldwijven netwerk en schrijvend voor LINDAnieuws.nl.

Elk verhaal staat natuurlijk op zich, maar juist hier zit de kracht van dit boek. 27 Vrouwen die hun ervaring willen delen in dit boek. Ik heb genoten van dit boek en zal deze zeker vaker gaan lezen.

Wereldwijven straalt kracht uit. Maar ook de prachtige verhalen om je leven voort te zetten in een land met andere (ongeschreven) regels en cultuurverschillen.

 

Winactie Wereldwijven

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Wereldwijven wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 20 augustus middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten