Weet je nog

Recensie Weet je nog, Virginie Grimaldi

Weet je nog laat zien dat liefde niet alles kan overwinnen, hoe graag je dat ook wilt.

Weet je nog

| auteur: Virginie Grimaldi | uitgeverij: Xander | paperback en E-book | recensent: Evy De Brabander |

Recensie Weet je nog

Inhoud

Pauline woont, samen met haar zoontje Jules van vier, terug bij haar ouders. Haar man Ben wil niet meer verder met haar. Pauline kan dit niet accepteren en doet er alles aan om hem terug te krijgen, want Ben is voor haar nog steeds de liefde van haar leven. Als allerlaatste poging schrijft ze Ben elke dag een brief met daarin hun beste herinneringen samen. Ze hoopt dat hij daardoor zal inzien wat hij mist, en dat hij besluit om weer bij haar terug te komen.

Pauline wordt ondertussen, onder sociale dwang, aangespoord om de vakantie met haar familie door te brengen, in het nieuwe vakantiehuisje. De relatie met zowel haar moeder als haar zus is moeilijk, en dat is zacht uitgedrukt. Wanneer ze tot inzicht komt dat ze in het verleden misschien verkeerd heeft geoordeeld over haar ouders en zus, weet ze niet hoe ze dit kan terugdraaien. Kan ze alles nog wel gladstrijken wat er in het verleden is gebeurd? Of moet ze maar proberen om er het beste van te maken?

De gedwongen vakantie lijkt alles wel makkelijker te maken en ook Jules kan weer ontspannen. Het doet Pauline goed om haar zoontje weer gelukkiger te zien en zo kan ze zelf beginnen aan de verwerking van haar verdriet.
Wanneer Ben besluit om op haar brieven te antwoorden en hij haar vervolgens zijn herinneringen aan hun leven samen stuurt, moet Pauline de gebeurtenissen uit het verleden onder ogen komen. Ze kan het verlies, dat voor de breuk in hun relatie heeft gezorgd, niet langer negeren. Maar kan ze ooit nog gelukkig worden?

Persoonlijke Leeservaring

Evy: Weet je nog is het eerste boek van Virginie Grimaldi dat vertaald wordt naar het Nederlands. De kennismaking met deze auteur is erg bijzonder. Deze roman is een achtbaan van emoties, het ene moment lachte ik hardop mee en het volgende moment zag ik gewoonweg de letters niet meer, omdat de tranen over mijn wangen rolden. Nu weet ik dat dit erg cliché klinkt, maar toch is het waar.

Het boek voelde voor mij helemaal niet voorspelbaar, want elke gebeurtenis waarbij ik dacht: ohja, nu zal dit wel gebeuren… ging toch weer net anders! Weet je nog scoort hier hoge punten mee bij mij.
Het verhaal wordt uit het oogpunt van Pauline verteld en door haar herinneringen en later die van Ben, leer je hen steeds beter kennen. Daardoor leef je ook echt met hen mee.

De combinatie van relatie- én familieproblemen kan misschien teveel lijken, maar door de grappige manier van vertellen, blijft het allemaal luchtig. Het boek leest ook erg vlot en nodigt uit tot doorlezen. Ik had het binnen twee dagen uit, en dat vond ik eigenlijk erg jammer want ik had graag meer gelezen. Ik kijk dan ook uit naar het volgende boek dat vertaald wordt van Virginie Grimaldi.

Dé zin die me altijd zal bijblijven uit Weet je nog is : ‘Het is niet omdat het anders afloopt dan jij wilt, dat het niet goed afloopt.’ Dit is een mooie levensles.

Willen jullie lachen en huilen samen met een gewone vrouw en haar je hart laten stelen? Weet je nog is een verrassende feelgoodroman die niet teleurstelt.

 

Winactie Weet je nog

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Weet je nog wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 28 januari middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten