Wally weet niet wat hij is

Recensie Wally weet niet wat hij is

Wally weet niet wat hij is? Dat is best ingewikkeld! Zou hij er achter komen wie hij is?

Wally weet niet wat hij is

| auteur: Jo-An Kamp | illustrator: Dick Rink | uitgeverij: Mira Loves Books | hardcover | recensent: Barbara Oosthoek |

 

Recensie Wally weet niet wat hij is

Inhoud

Wally wordt wakker en gaat aan de wandel en komt onderweg een Vos tegen die zich voorstelt als Victor en erbij vertelt dat hij een vos is. Wally wil antwoorden dat hij Wally is en dan weet hij niet wat hij moet zeggen? Wat is hij eigenlijk?

In negen korte hoofdstukken gaat hij met hulp van andere dieren op zoek naar zichzelf. Hoe hij erachter komt wie hij is? Lees en bekijk het snel zelf in dit prentenboek.

Doelgroep

De doelgroep is duidelijk ingezet op kinderen vanaf 3 jaar. Dit boek zou zich dan ook prima lenen voor gebruik op peuterspeelzalen of een eerste kennismaking met boeken. De kinderen kunnen samen met de verteller gaan bekijken wat Wally doet, wie hij tegenkomt en uiteindelijk of hij antwoord krijgt op de vraag wat hij is?Wally weet niet wat hij is

Duidelijke eenvoudig omlijnde illustraties!

De dieren zijn duidelijk herkenbaar en versimpeld weergegeven. Als volwassene kan ik het gebrek aan details jammer vinden, maar voor de doelgroep is dit juist heel prettig. De omlijningen helpen bij het herkennen van de dieren, terwijl ik ze als volwassene liever weg had gezien. Maar dat is een persoonlijke smaak. De prenten zijn verder zo goed als pagina vullend en daardoor is het een boek bij uitstek geschikt om te gebruiken als voorlees boek en de kinderen vooral te laten kijken en helpen vertellen wat er gebeurt.

Persoonlijke beleving

Barbara(38): Wally is een wezen waar ik zelf ook niet goed van wist waar ik hem onder thuis wilde brengen en ik was dan ook benieuwd hoe hij antwoord zou krijgen op zijn vraag wat hij nu eigenlijk voor een dier is. Het antwoord is heerlijk eenvoudig als je achteraf terugdenkt. Het zal de kinderen zeker aan het denken zetten. 

De illustraties zijn niet mijn persoonlijke smaak, maar ik vind ze wel zeer geschikt voor de doelgroep die met vereenvoudiging sneller tot de daadwerkelijke conclusie komen welk dier ze voor zich hebben. Dus prima!

Verder is het een boek dat als extra levensles meegeeft dat je gewoon lekker jezelf moet blijven en het niet erg is als je niet op een ander lijkt. Al wordt hier niet de nadruk op gelegd en dat hoeft bij een prentenboek ook helemaal niet.

Kortom: een originele verhaallijn verwoord in prenten om over te brengen dat jezelf zijn helemaal zo gek nog niet is!

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking

 

 

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten