Vrienden voor het leven

Recensie Vrienden voor het leven, Astrid Harrewijn

Vrienden voor het leven is weer een heerlijke feelgoodroman van Hollandse bodem die ik iedereen kan aanraden.

Vrienden voor het leven

| auteur: Astrid Harrewijn | uitgeverij: Boekerij | paperback en E-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Vrienden voor het leven

Inhoud

Vrienden voor het leven is het derde deel van het drieluik over Noor, Joost en Kiki. Waar eerdere delen uit het oogpunt van Noor en Joost zijn geschreven, wordt dit deel verteld vanuit Kiki.

Nu Noor en Joost allebei in Parijs wonen is Kiki de enige die nog in het pand aan de Herengracht woont. Ze vliegt nog steeds de wereld rond en rent zichzelf bijna voorbij als kunstintermediair. Op dit moment is ze echter thuis in Amsterdam waar ze de tentoonstelling van Jeff Koons aan het opzetten is. Een megaklus en ze zal dan ook blij zijn als de tentoonstelling opent. Dan gaat ze eindelijk vakantie vieren! Maar alles blijkt niet zo te gaan zoals gehoopt.

De tentoonstelling zorgt voor een enorme rel. Vervolgens werkt Kiki zich ook in de problemen met haar volgende klus en wordt ze bedreigd door een van haar klanten, die gezocht blijkt te worden door het internationale fraudeteam. Hoe gaat ze ooit uit deze ellende komen? Met wat hulp duikt ze onder in een afkickkliniek. Hier leert Kiki meer dan ze had verwacht en maakt ze nieuwe vrienden. Weet Kiki haar leven weer op de rails te krijgen? Kan ze een andere weg inslaan dan dat ze altijd had gedacht te zullen doen?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Dit is het derde deel van een drieluik maar is ook te lezen als losstaand boek. Na de eerste twee delen over Noor en Joost gelezen te hebben, keek ik erg uit naar dit deel over het leven van Kiki. Vanaf de eerste bladzijde zat ik weer helemaal in het leven aan de Herengracht. Ik heb dan ook uitermate genoten van dit heerlijke feelgoodboek.

Door de schrijfstijl van Astrid Harrewijn leef je heel erg mee met de karakters. Ze weet de personages zo te beschrijven dat je een heel duidelijk beeld hebt hoe ze zich voelen en hoe ze zich ontwikkelen. Ik heb dan ook gelachen en gehuild bij dit verhaal.

Door diepte in de personages te combineren met een vlotte pen lees je heel snel door het verhaal. Uniek aan dit drieluik is dat het iedere keer vanuit een ander personage wordt beschreven terwijl het toch op elkaar volgt. Ondanks dat het verhaal vanuit Kiki is geschreven kom je ook te weten hoe het met Noor en Joost gaat door de band die de drie met elkaar hebben. Erg goed aan dit verhaal vind ik de persoonlijke ontwikkeling die Kiki doormaakt. Ze leert zichzelf kennen en krijgt veel goede raad.

Ik denk dat veel mensen zich kunnen herkennen in de fouten die Kiki maakt en zelf ook wat kunnen hebben aan de adviezen die in het boek worden gegeven. Een verhaal met een diepere boodschap. Het einde van het boek nodigde bij mij uit tot meer, ik wil nog geen afscheid nemen van Noor, Joost en Kiki en heb dan ook een traantje weggepinkt.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten