9200000102965168

Recensie Vortex, Yrsa Sigurðardóttir

Vortex in een zin samengevat: Een spannend verhaal dat ook nog eens goed is uitgewerkt!

Kaft boek Recensie Vortex, Yrsa Sigurðardóttir, een scandinavische thriller.

auteur: Yrsa Sigurðardóttir |  uitgeverij: Cargo | paperback & Epub | recensent: Antoinette van Steeg

Recensie Vortex

Inhoud

Net als in deel 1, DNA, start het verhaal met een verhaal in het verleden (2004) over kinderen, waarna het verhaal in het heden (2016) verder gaat.

Dit keer worden er lichaamsdelen gevonden en mensen op gruwelijke wijze omgebracht. De personen lijken elkaar niet te kennen, maar is dit wel zo? En wat heeft de brief van de tijdscapsule met elkaar te maken?

Als ze erachter komen dat een persoon met twee verschillende namen in de systemen bekend is, komt de zaak in beweging. Hoe is dit mogelijk? Waarom?

Ondertussen draaien Freyja en Huldar nog steeds om elkaar en lijkt de liefde op een klein vlammetje in stand te blijven.

Na een gedegen onderzoek vallen de puzzelstukjes steeds meer op hun plaats. Niet is wat het lijkt en toch heeft een gruwelijke gebeurtenis uit het verleden tot deze verschrikkelijke daden geleid? Zal het de politie lukken om de dader te stoppen?

Persoonlijke beleving

Antoinette(42):  Vortex is het tweede deel van de Childrens House trilogie. Ik keek erg uit naar dit tweede deel. En wat is het weer een goed boek welke Yrsa Sigurðardóttir heeft geschreven!

Zodra ik begon te lezen zat ik in het verhaal en zag de personages Huldar en Freyja groeien. Een tweede deel is altijd afwachten of deze net zo goed is als de start, maar ik vind Vortex zelfs sterker dan DNA. Het enige nadeel aan Vortex zijn de vele namen die de revue passeren. Het is echt opletten om de verbanden tussen de personages scherp te houden.

Vortex is echt een Scandinavisch boek en past beter bij de schrijfstijl die ik ken van Yrsa Sigurðardóttir. Bij DNA had ik dat gevoel minder. Ze weet het verhaal langzaam, maar sterk op te bouwen. Ik bleef maar denken: wie heeft dit gedaan? De climax is goed uitgewerkt en ik heb echt genoten van dit tweede deel.

Voor het laatste deel zijn nog open eindjes en ik ben heel benieuwd hoe deze uitgewerkt zullen gaan worden. Ik kijk uit naar het laatste deel van Childrens House trilogie!

Ik heb gelezen dat in IJsland ondertussen vijf delen in deze serie zijn uitgebracht. Hopelijk blijft het voor Nederland geen trilogie, maar worden al de delen vertaald.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking met de uitgeverij.


Nog een laatste tip: Zowel DNA als Vortex is voor Koboplus lezers ‘gratis’ te lezen bij bol.com. Wellicht heb je al een abonnement daar lopen en kan je dus direct beginnen aan deze goede thriller. Of probeer het Koboplus abonnement uit, de eerste maand helemaal gratis. Bevalt het niet, dan kan je het tijdig opzeggen en heb je toch deze topthriller gelezen!

BoekenBoeken

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten