Voorlopers

Recensie Voorlopers, Mirjam Hildebrand

Voorlopers: Spannend, origineel Young Adult verhaal met verrassende elementen!

Voorlopers

| auteur: Mirjam Hildebrand | uitgeverij: Kluitman | hardcover | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Voorlopers

Inhoud

De vijftienjarige Emma is anders dan alle andere kinderen. Ze weet meer, voelt meer, hoort meer oftewel ze heeft een speciale gave. Emma weet zelf niet wat het precies is totdat ze Philana ontmoet. Dit meisje duikt zomaar opeens op in de woonplaats van Emma. Emma voelt direct dat Philana net als haar is. Philana vertelt dat ze Emma’s vader kent en samen met hem in een dorp in Frankrijk woont. Alle mensen in dat dorp zijn anders. Ze worden Voorlopers genoemd.

Emma heeft haar vader al twee jaar niet gezien maar is wel nieuwsgierig. Ze besluit met Philana mee te gaan om haar vader te ontmoeten en het dorp te zien. Zou zij dan ook een Voorloper zijn?

Eenmaal aangekomen in het dorp blijkt alles nog veel ingewikkelder te zijn. Wie is die jongen die Emma in haar dromen ziet? Waarom zegt haar vader dat het in het dorp gevaarlijk voor haar is? En wat is er echt met de ouders van Philana gebeurd?

Emma gaat een spannend avontuur aan om alle raadsels op te lossen.

Persoonlijke Leeservaring

Inge: De cover van het boek is erg mooi, maar doet wat mij betreft een beetje kinderlijk aan voor een Young Adult. Echter is het verhaal dat absoluut niet. Het verhaal heeft me dan ook erg verrast.

Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken met vlotte korte zinnen, waardoor het makkelijk weg leest. De schrijfstijl van Mirjam is erg fijn. Ze weet gevoel en spanning in het boek te leggen. Vanaf de eerste bladzijde leef je mee in het avontuur van Emma en kun je het boek niet meer wegleggen.

Iedere keer ontdekt Emma weer een nieuw deel van haar gave, ontdekt ze een nieuw geheim of weet ze juist een geheim op te lossen, waardoor het spannend blijft. Het is daarbij een erg origineel verhaal. De gaven die Emma en de andere Voorlopers hebben zijn uniek net als de manier van leven en wat de Voorlopers zijn. Dit heb ik nog niet eerder gelezen. Ook is het verhaal niet voorspelbaar, er zitten behoorlijk wat verrassende elementen in.

Tot het einde blijft het spannend maar daarbij is het einde wel een beetje voorspelbaar. Het einde is gesloten waardoor je met een gerust hart het boek weg kunt leggen als je het eenmaal uit hebt. Ik heb erg genoten van dit boek en ben dan ook erg nieuwsgierig naar volgende boeken van Mirjam Hildebrand. Een zeer goede Young Adult van Nederlandse bodem!

Dubbele Winactie Voorlopers

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 25 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten