Voor mij

Recensie Voor mij, Jojo Moyes

Voor mij is een heerlijke feelgood roman die bruist van de energie! 

 Voor mij

| auteur: Jojo Moyes | uitgeverij: Fontein | paperback en E-book | recensent: Fany Van Hemelen |

Recensie Voor mij

Inhoud

 Voor mij: “Lou leeft verder na Will”

Voor mij, is het derde deel in deze serie over de sprankelende, herkenbare Engelse Louise ( Lou) Clark. Nadat het allemaal begon met Voor jou en daarna het vervolg Een leven na jou is er nu Voor mij.

Voor mij vertelt over de nieuwe avonturen van Lou, die nog steeds samen is met Sam, de knappe ambulancier. Wanneer ze haar baan verliest, durft ze haar zekerheden overboord te gooien en voor het onbekende te kiezen. Opeens moet Sam zijn soulmate missen, maar Lou is er van overtuigd dat hun liefde deze test zal doorstaan.

Haar start in New York

In Voor mij wordt ze de “persoonlijke assistente” van Agnes Gopnik in New York. Opeens komt Lou dus terecht in de high society en vergezelt ze haar werkgeefster naar extravagante feestjes en liefdadigheids-events. Daarnaast gaan ze hardlopen met de personal trainer, samen shoppen en speciale plekjes in New York bezoeken. Voor Agnes is ze een vriendin want als buitenlandse massagetherapeute wordt ze vaak fout beoordeeld en ze voelt zich niet thuis in Amerika.

Hoe gaat het verder met Lou na haar baan bij Agnes?

Toch blijkt dit snel te veranderen en Lou wordt opeens zonder pardon aan de kant gezet. Net haar eerlijkheid en loyaliteit zorgen ervoor dat ze ineens zonder baan zit. Gelukkig heeft ze op een van de feestjes Joshua leren kennen en die wordt haar redder in de nood. Wanneer ze hem de eerste keer zag, was ze sprakeloos want hij kon doorgaan voor de tweelingbroer van Will.

Lou krijgt onverwachte hulp

Tijdens haar verblijf bij de Gopniks heeft Lou nieuwe vrienden leren kennen. Door hun hulp, tips en haar “oude maatje Nathan” ontdekt Lou nieuwe mogelijkheden. Misschien woont Sam toch wel echt te ver weg en Lou past zich wonderwel aan aan het jachtige New York.

Uiteindelijk kiest Lou voor haar echte geluk en ze neemt een moeilijke beslissing. Zelfs na haar tijd met Will blijft Lou waarde hechten aan zijn ideeën over hoe je gelukkig kan zijn.

 

Persoonlijke Leeservaring

Fany: Voor mij is een heerlijke roman die bruist van de energie!

Wat is dit een heerlijk en hilarisch vervolg op Een leven na jou. In dit deel staat Lou haar verdere leven centraal. Ze leert voor haar eigen geluk kiezen, op eigen benen staan en genieten van het leven. Na elke nieuwe bladzijde werd mijn glimlach nog groter: “Jojo Moyes kan regen in zon veranderen!”

Voor mij is een sprankelende, vlot leesbare roman over eerlijk zijn, het juiste pad kiezen en het leven ten volle beleven. Dit boek is zo zalig om te lezen door de prachtige Lou die we nu nog beter leren kennen. Ook de karakters van een aantal nevenpersonages vond ik fijn om te ontdekken. De verhaallijn lijkt cliché, maar Jojo Moyes vertelt tussen de lijnen door toch heel wat belangrijke zaken over de liefde en het leven.

Voor jou was het trieste, maar wondermooie begin van deze serie. Een leven na jou was het logische vervolg en Voor mij is een sprankelende ode aan het leven. Voor mij is ook afzonderlijk te lezen, maar ik raad toch aan om de voorgaande delen ook te lezen. Zo ben je volledig mee in de reis die Lou onderneemt.

Na Voor mij ben ik bang of Jojo Moyes nog eens zo een spetterend deel in deze reeks kan bedenken. Hoewel het open einde erg veelbelovend is en me doet vermoeden dat ik me nog mag verheugen op een nieuw deel. Ik kijk er ontzettend naar uit en ben nieuwsgierig of de reeks zo succesvol blijft!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten