voor je weggaat

Recensie Voor je weggaat, Clare Swatman

Voor je weggaat van Clare Swatman, is een debuutroman waarin de vraag of je je lot kan ontlopen centraal staat.

voor je weggaat

| auteur: Clare Swatman | uitgeverij: A.W. Bruna | paperback en E-book | recensent: Fany Van Hemelen |

Recensie Voor je weggaat

Inhoud

Zoe krijgt op haar werk heel slecht nieuws. Haar man Ed is omgekomen bij een verkeersongeluk. Radeloos sleept zij zich door alle ellende heen. Totdat ze misschien een nieuwe kans krijgt. Ze wordt op een ochtend wakker en weet niet waar ze is. Al snel blijkt dat ze hun leven herbeleeft. Wanneer ze haar ogen opent, maakt ze telkens een nieuw stuk uit hun oude verleden opnieuw door.

Door hun vruchtbaarheidsproblemen stond hun relatie erg onder druk. Door alle ruzies en verdrietige ervaringen was hun leven erg gecompliceerd geworden. Toch durfde ze dit niet te delen met haar familie. Ook haar band met Ed was, door alle zorgen, zwaar onder druk komen te staan. Ed, de man van haar dromen, lijkt stilaan te verdwijnen. Zoe beslist om de toekomst te proberen te veranderen. Door hun ‘oude tijd’ opnieuw te beleven, maakt Zoe hun vreselijke herinneringen opnieuw mee.

Gelukkig voelt ze ook hun liefde terug open bloeien en leert ze opnieuw te genieten van kleine dingen. Ze hoopt, door het nu anders aan te pakken, misschien Ed bij haar te kunnen houden. De situaties zijn dezelfde maar haar reacties zijn anders nu. Door haar verlies begrijpt ze dat ze anderen niet toegelaten heeft in haar verdriet. Nu maakt ze wel tijd voor haar vriendin Jane en haar familie. Ze probeert om ‘gewoon’ gelukkig te zijn en haar problemen te delen. Zoe neemt verschillende, nieuwe beslissingen in de hoop dat Ed mag blijven leven. Natuurlijk is ze bang om haar zielsverwant opnieuw te verliezen. Op de dag van zijn eerdere dood is ze radeloos en doodsbenauwd. Maar of ze hun lot kan veranderen?

 

 

Persoonlijke Leeservaring

Fany: Kan je je lot ontlopen? Ik begon te lezen in dit ontroerende boek. Net zoals Zoe hoopte ik dat hun leven samen een nieuwe kans kreeg. Bladzijde na bladzijde dacht ik: ”Laat ze aub opnieuw naast Ed wakker worden”. Soms moest ik slikken als ik eraan dacht dat dit verlies iedereen kan overkomen. Misschien moet ik zelf ook wat minder denken en wat meer genieten?

Ook haar verschillende pogingen om het lot te manipuleren, vond ik erg ontroerend en verrassend. Hun pijn en alle moeilijke momenten in hun relatie voelden realistisch aan. Ondanks alle verdriet waren ze nog steeds gek op elkaar maar door hun baby-perikelen vergaten ze dit vaak. De mooie momenten en hilarische scènes tijdens hun samenzijn deden me dan weer glimlachen.

Ik durfde bijna niet verder te lezen omdat ik bang was voor het einde van het verhaal. Ik verraad niets maar het einde toont aan dat hun liefde overleeft. Voor als je weggaat is een vlot, leesbaar maar vooral romantisch boek over een nieuw begin.

 

Winactie Voor je weggaat

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Voor je weggaat wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 17 september middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten