Vlinders in Central Park

Recensie Vlinders in Central Park, Sarah Morgan

Vlinders in Central Park: Als het aangaan van relaties niet je sterkste kant is, wat doe je dan als je hopeloos verliefd wordt?

Vlinders in Central Park

| auteur: Sarah Morgan | uitgeverij: Harlequin | paperback en E-book | recensent: Yvonne Vogels |

Recensie Vlinders in Central Park

Inhoud

Dit boek is het tweede deel van een trilogie, Veel liefs uit Manhattan. Het zijn op zichzelf staande verhalen met in ieder boek één van de vriendinnen in de hoofdrol. Het gaat dan om de boeken Nachten in New York met daarin als hoofdrol Paige. In dit boek Vlinders in Central Park, speelt Frankie de hoofdrol en als laatste het boek Flirt op 5th Avenue daarin is Eva de hoofdpersoon. Deze serie bestaat uit drie liefdesverhalen, ieder van de drie bovengenoemde vrouwen vindt in haar boek haar grote liefde.

In Vlinders in Central Park draait het om Francesca oftewel Frankie.

Ze heeft een moeilijke jeugd gehad. Haar ouders zijn gescheiden toen ze 14 jaar was, nadat haar vader een affaire gehad heeft met iemand van het kleine eiland waar ze opgegroeid is. Het hele eiland wist dus wat er gebeurd was, en Frankie schaamde zich dood. Helemaal toen haar moeder in haar tweede jeugd begon en flirtte met iedere jonge knappe man op het eiland en later ook op het vaste land.

Frankie en haar vriendinnen Paige en Eva zijn naar New York verhuisd en wonen samen in een appartementencomplex met daarin 3 appartementen. Een voor Frankie, een voor Matt, de broer van Paige, en Paige en Eva delen samen een appartement. Na de scheiding van haar ouders is Frankie heel erg veranderd, ze is een mooie vrouw, met rode haren en mooie ogen. Maar ze is zo bang om een relatie aan te gaan omdat ze denkt dat deze gedoemd zijn om te mislukken dat ze zich niet mooi aankleedt en haar schoonheid verhult om zo minder aantrekkelijk te lijken.

Frankie en haar vriendinnen hebben een evenementenbureau en organiseren soms ook bruiloften. Frankie haat bruiloften! Want eeuwige trouw, en liefde tot de dood je scheidt bestaat in haar ogen niet. Maar dan ontdekt ze haar gevoelens voor Matt en hij die voor haar. Er ontstaat langzaam een mooie, intieme relatie tussen hen. Maar is deze relatie bestand tegen de onzekerheid van Frankie? Is Matt geduldig genoeg om haar de tijd te geven om zich open te stellen voor het geluk?

Persoonlijke Leeservaring

Yvonne (32): Ik heb het vorige deel uit deze trilogie ook gelezen, dat was ook een prachtig boek en daar heb ik van genoten. Vol verwachting ben ik dus in dit boek begonnen, bang dat het niet zou voldoen aan mijn verwachtingen. Maar het heeft me niet teleurgsteld! Ook dit boek vond ik weer prachtig om te lezen, het is een echt romantisch verhaal. Een beetje zoals een boeketreeks boek maar dan in mijn ogen met meer inhoud. Er zit echt een verhaal in en ik leefde ook mee met de personages. Ik kon me goed inleven in elk van hen en het las dus ook als een trein. Soms was het wel wat zoetsappig in mijn ogen maar dat past wel helemaal bij het verhaal en dat vond ik niet storend. Ik vond het juist eerder wat toevoegen.

Het is natuurlijk geen hoogstaande literatuur maar het is echt een prachtige roman die voor veel vrouwen misschien herkenbaar zou kunnen zijn. Zo heeft iedere vrouw haar eigen karakter. In het vorige verhaal leerde ik Paige goed kennen. Zij is echt een zakenvrouw die hard werkt en daardoor haar privéleven nog wel eens voorbij zou kunnen lopen. Frankie is een vrouw die veel meegemaakt heeft en daardoor erg terughoudend en gesloten is. Eva is een vrolijke lieve meid die altijd voor iedereen klaar staat. Het zijn echt herkenbare types en ik zou graag vriendinnen met deze vrouwen willen zijn.

Wat ik ook erg leuk vind is dat boven elk hoofdstuk een uitspraak staat van één van de vrouwen.

Die uitspraken hebben betrekking op het hoofdstuk wat volgt maar lijken erg op de zogenaamde tegelwijsheden. Er staat dan ook de naam achter van wie deze uitspraak afkomstig is en ze zijn in mijn ogen altijd herkenbaar voor die persoon.
Bijvoorbeeld bij een bepaald hoofdstuk stond deze uitspraak:

“Als je glas halfvol is, trek dan nog een fles wijn open” ~ Paige

 

Deze uitspraken maakten het voor mij nog leuker om dit boek te lezen, het heeft humor en geeft ook de strekking van het hoofdstuk weer. Ik heb weer enorm genoten van deze drie vrouwen, en ik ga ook zeker het derde deel lezen.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten