Vintage

Recensie Vintage, Patty Stenger

In Vintage staan de emoties centraal! 

Een aanrader voor romanliefhebbers die graag direct in het verhaal willen vallen en worden meegenomen met de boeiende schrijfstijl van Patty Stenger!

Vintage

| auteur: Patty Stenger | uitgeverij: De Geus | paperback en e-book | recensent: Wendy van den Berg |

Recensie Vintage

Inhoud

Cecile heeft het familiebedrijf, een meubelzaak, van haar vader overgenomen. Haar vader zit alleen in Spanje nadat zijn tweede vrouw hem heeft verlaten. Cecile’s zoon wil de winkel weer van haar overnemen maar hun ideeën staan lijnrecht tegenover elkaar. Cecile wil graag de bijzondere meubels blijven verkopen terwijl Jord het moderne ook wel ziet zitten. En daarbij komt dat Cecile zichzelf, met haar 57 jaar, nog te jong vindt om te stoppen met werken.

Als haar vader valt en in het ziekenhuis beland, gaat Cecile naar Spanje. Ze laat Jord achter in de winkel en regelt daarnaast nog iemand omdat Jord pas een jaar in de winkel werkt. In Spanje treft ze haar dochter, Juul, die als eerste vertrokken was om haar opa te helpen. Juul en Cecile hebben maar oppervlakkig contact.

Ze merken al snel dat Anton niet meer alleen kan blijven wonen. Cecile gaat terug naar Nederland om alles te regelen zodat Anton naar een verzorgingshuis kan en Juul blijft in Spanje tot alles geregeld is. Jord komt er ondertussen achter dat de winkel financieel aan de afgrond zit en Juul komt door de verhalen van haar opa, meer te weten over de geschiedenis van haar familie. Hoe gaan ze daar mee om?

Persoonlijke Leeservaring

Wendy: Je valt meteen vanaf de eerste bladzijde het verhaal in. Dat spreekt me wel aan. Geen hele uitgebreide introductie of omschrijving van de omgeven. Telkens als ze in beeld komen, leer je ze wat beter kennen en ook de omgeving. Maar niet meer dan nodig is. Daardoor behoud het verhaal ook de snelheid.

Je word meegenomen in het verhaal vanuit verschillende oogpunten. Hierdoor snap je het personage beter en dus ook de beslissingen die ze nu moeten nemen. Zo leef je dus met iedereen mee en niet alleen met Cecile.  Soms is het na een hoofdstuk even puzzelen welk personage er nu beschreven is, maar dat is niet echt storend voor het verhaal.

Er zijn naar mijn mening, weinig abrupte veranderingen in het verhaal. Het kabbelt rustig door tot het eind met af en toe een kleine verrassing, maar toch weet deze schrijfster het verhaal op een boeiende manier te vertellen en heb ik genoten van het boek.

Dit is echt een boek waar de emoties centraal staan en de schrijfster weet die heel goed weer te geven.

Winactie Vintage gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek Vintage wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 4 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten