Vind haar

Recensie Vind haar, Lisa Gardner

Vind haar: een sterke thriller die je in het hoofd van een slachtoffer laat kruipen,

op zeer intense wijze.

Zou je zelf ook zo worden als slachtoffer? 


Vind haar

| auteur: Lisa Gardner | uitgeverij: Cargo | paperback en e-book | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Vind haar

Inhoud

Flora Dane, slachtoffer van een langdurige ontvoeringszaak, wordt na 5 jaar zelf beschuldigd van moord.

Rechercheur D.D. Warren onderzoekt deze zaak en komt er achter dat Flora eerder in aanraking is geweest met andere zaken op het gebied van aanrandingen, verkrachtingen en ontvoeringen, dit allemaal na haar eigen bevrijding 5 jaar daarvoor. Hoe komt het toch dat Flora zo goed van alles op de hoogte is en betrokken raakt? Is ze nu een slachtoffer of zelf een dader (geworden)?

Dan verdwijnt Flora plotseling tijdens het onderzoek. Is ze op de vlucht geslagen? Of is er meer aan de hand en is Flora opnieuw slachtoffer?

Persoonlijke Leeservaring

Barbara (39): Een thriller die een interessante kijk geeft vanuit een andere invalshoek, die van het slachtoffer. Wat als je veel gruwelijks is overkomen en je overleeft het? Wat gebeurd er dan met je als slachtoffer? Kan je het leven gewoon weer oppakken? 

Uiteraard heeft de auteur haar vrijheid genomen om deze informatie verkregen van mensen uit het vak een draai te geven en daarmee een thriller neer te zetten die velen zal bekoren. Zeker thrillerliefhebbers die houden van psychologische thrillers en gedachtegangen. Het is geen thriller in de zin van steeds op het puntje van de stoel, eerder een grote zoektocht naar antwoorden die leiden naar…

Lisa Gardner heeft haar internationale status als thriller auteur opnieuw bewezen in deze thriller; zeker indien je rekening houdt met het soort thriller. De onderhuidse gevoelens die je al lezend meekrijgt zijn van grote klasse en ‘lijken’ zeer waarheidsgetrouw. Al ben ik me bewust dat er ook thriller liefhebbers zijn die een boek niet willen durven wegleggen voor het slapen gaan. Dat kan met dit boek wel, al lokt het zeker om verder te lezen, want je wilt weten hoe het nu precies allemaal in elkaar zit. Iets wat je echt niet halverwege al krijgt uitgedacht. Je gaat als het ware met de hoofdrolspeelsters mee in het zoeken naar oplossingen. 

Mijn Conclusie: Vind haar zal in mijn ogen een breder publiek aanspreken dan enkel thrillerliefhebbers. Ook roman liefhebbers die een beetje spanning niet schuwen waarbij wordt gezocht naar oplossingen en de inleving in het karakter van een slachtoffer waarderen, zullen dit boek naar mijn mening op waarde schatten.

Het was voor mij als echte thriller liefhebster een eerste kennismaking met Lisa Gardner, maar vanaf nu wil ik graag elk volgend boek van haar lezen. Mijn complimenten!

 

Winactie Vind haar

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek ‘Vind haar’ wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 9 juli middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten