Vertrouwen of verliezen

Recensie Vertrouwen of verliezen, Wendy Brokers | Roman

Vertrouwen of verliezen

Vertrouwen of verliezen is een roman met twee duidelijke delen. Het eerste deel vrij expliciet op seksueel gebied.

Inge: (…) waarbij ik me op sommige momenten zelfs wat opgelaten voelde en af en toe om me heen keek of er niemand meelas.

Noortje zou het liefst een liefde hebben zo groots als de liefde van haar grootouders. Het tweede deel is inhoudelijk een stuk serieuzer van toon.| auteur: Wendy Brokers | uitgeverij: Boekerij | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Vertrouwen of verliezen

Wendy Brokers debuteerde in 2017 met de roman Geluk bij een ongeluk. Inmiddels heeft ze al meerdere series op haar naam staan. Zelf ken ik haar van de boeken Baguette met jam voor twee, Leven met een leugen en Omkijken naar morgen, welke elkaar opvolgen, maar ook goed los van elkaar zijn te lezen. Het schrijven combineert ze met haar werk als kinderverpleegkundige.

Persoonlijke Leeservaring

Inge (38): Net als de vorige boeken die ik van Wendy Brokers heb gelezen trok de cover van Vertrouwen of verliezen meteen mijn aandacht; vrolijk en heel kleurrijk, het geeft me een gevoel van gezelligheid.

Het boek kan eigenlijk in twee stukken opgedeeld worden, waarbij in het eerste deel een belangrijke rol voor seks is weggelegd. De verschillende scènes worden zeer gedetailleerd beschreven, waarbij ik me op sommige momenten zelfs wat opgelaten voelde en af en toe om me heen keek of er niemand meelas. Wat dat betreft was ik blij dat het er in het tweede deel “wat” serieuzer aan toe gaat, waarbij wat een behoorlijk understatement is. Bijvoorbeeld Alzheimer en de gevolgen die deze ziekte heeft voor de directe omgeving worden op een mooie manier beschreven, waarbij de onvoorwaardelijke liefde tussen Noortjes opa en oma centraal staat.

Ik verwacht dat dit boek een opvolger gaat krijgen, al ben ik er nog niet over uit of daarin de hoofdrol voor Noortjes zus Fleur of haar hartsvriendin Maud zal gaan zijn. Of misschien besluit Wendy Brokers dat we Noortje nóg beter gaan leren kennen? Hoe dan ook; ik ga haar volgende boek lezen!

Inhoud

Achteraf ben ik blij dat ik nooit vooraf de achterflap lees en dat ik vrij snel door had dat in het ebook deze tekst op de derde pagina is geplaatst. Naar mijn idee wordt ook in dit geval nét iets teveel van het verhaal verklapt, vandaar dat ik hier een wat beknoptere versie plaats.

Beknoptere versie van de achterflap zonder teveel spoilers:

Het is niet zo dat Noortje echt ongelukkig is met haar leven, maar single zijn op haar achtentwintigste was niet wat ze voor zichzelf in gedachten had als jong meisje. Een liefde zo groots als die van haar opa en oma; met minder wil ze geen genoegen nemen. Maar op de een of andere manier leiden haar dates niet tot een happily ever after met dé man.

Als de knappe neef van een buurvrouw onverwacht voor haar deur staat en Noortje bij de eerste blik al hartkloppingen bezorgt, lijkt het einde van haar vrijgezellenstatus voorbij. Maar wie is deze Mats eigenlijk echt? Is hij wel zo eerlijk als hij zegt en zo perfect als hij lijkt? Als zijn verleden wordt onthuld en het heden inhaalt, lijkt het geluk opnieuw niet aan Noortjes kant te staan.

Ga jij na het lezen van deze recensie dit boek lezen?

Disclaimer: de uitgeverij heeft een recensie-exemplaar beschikbaar gesteld.

Bewaar deze pin voor later:

Vertrouwen of verliezen

Je kan Onlybyme vinden op PinterestFacebookInstagramTwitter en Bloglovin’.
Voel je welkom om Onlybyme te gaan volgen!

Recent verschenen recensies:

Recensie De uitdaging, Marit Vanström | Thriller (met lopende winactie tot 27 maart 2022)

Geboortelot Anita Larkens | Historische roman

De verloren jongen, Chantal van Mierlo

Het kamermeisje, Nina Prose

Is het al zeven uur?, Margot C. Pol

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten