Recensie Verras me, Sophie Kinsella

Elk boek van Sophie Kinsella is een feestje! Wat een heerlijke feelgoodroman met inhoud en humor over een huwelijk dat anders loopt dan verwacht is Verras me! 

verras me only

| auteur: Sophie Kinsella | uitgeverij: The house of books | paperback en E-book | recensent: Fany van Hemelen |

Recensie Verras me

Inhoud

Dan en Sylvie zijn getrouwd en hebben een tweeling, een goede baan en een mooi huis. Hun leven lijkt heel gewoon en hun relatie stabiel. Dan en Sylvie kennen elkaar door en door en vullen zelfs elkaars zinnen aan. Bij een bezoek aan een dokter krijgen ze heuglijk nieuws. Of toch niet? Wanneer ze horen dat ze met wat geluk nog 68 jaar samen gaan zijn, slaat dit in als een bom. Ineens slaat bij beiden de schrik toe. Wat als dit een sleur wordt en hoe moeten ze 68 jaar lang leuke dingen inplannen? Hoe kan je relatie boeiend blijven na zo een lange tijd samen?

Sylvie bedenkt een plan. ‘Project verras me’ moet ervoor zorgen dat beide partners elkaar gaan uitdagen met nieuwe dingen zodat hun huwelijk niet saai wordt. Jammer genoeg gaat het dan pas echt goed mis. Het ongewone zorgt voor stress en onverwachte situaties. De verrassingen zorgen voor hilarische scènes en brengen onverwachte dingen naar boven.

Sylvie en Dan ontdekken een andere kant van elkaar en het lijkt zelfs dat Dan een geheim heeft. Wat is er toch mis gegaan? Worden ze nu net als andere koppels of overleeft hun relatie? Sylvie is erg onzeker en twijfelt aan alles. Ook op haar werk komt ze voor belangrijke veranderingen en uitdagingen te staan. Naast het recept voor een goed huwelijk is ze ook op zoek naar zichzelf.

Heeft het boek een happy-end of niet? Ontdek het zelf in deze feelgood roman in de herkenbare stijl van Sophie Kinsella. Oneliners, pittige dialogen, heerlijke personages en een boek vol humor met een lach en een traan dat is het recept van Verras me.

 

Persoonlijke Leeservaring

Fany: Wat een hilarische feelgood roman heeft  de koningin van de chicklit  weer geschreven! Een echte Kinsella met een origineel uitgangspunt, inhoud en toch licht verteerbaar. Verras me heeft me hardop doen lachen met zijn grappige scènes die ik levendig voor me zag. Naast humor heeft Sophie Kinsella net dat tikkeltje meer toegevoegd waardoor het boek meer diepgang heeft dan je op het eerste gezicht zou denken. Ik moet toegeven dat haar boeken altijd een fijne ontdekking zijn voor mij, maar zelfs al ken je deze schrijfster niet en hou je van een lekker verhaal met humor dan is Verras me een heerlijk boek, net weer anders dan haar vorige boeken en toch een echte Kinsella.

Haar vorige boeken waren onweerstaanbaar en de Shopaholic-reeks is een must-have. Verras me past perfect in dit rijtje en is op een ontwapenende manier geschreven. Toch vond ik dit boek een klein beetje anders, want op haar zo typerende manier gaat dit boek over echt belangrijke dingen in het leven. Haar personages leven en zijn net zoals in het dagelijkse leven niet perfect, maar maken net zoals echte mensen fouten.

Op een luchtige manier toont ze de onzekerheid van Sylvie en Dan. Verras me toont de strubbelingen waar we dagelijks mee te maken krijgen. Elke dag is anders en iedereen komt obstakels tegen op zijn weg. Net zoals Dan en Sylvie hun leven niet enkel rozengeur en maneschijn is, verloopt ook ons leven vaak anders dan verwacht. Ik denk dat Verras me alles in zich heeft om een topper te worden. Knap toch dat deze schrijfster me met elk boek opnieuw kan verrassen!  

 

 

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten