Verraad

Recensie Verraad, Wouter Helders

Wouter Helders schrijft met Verraad een mooie opvolger van Machtsstrijd. Het is een boek over oorlog, vrienden en vijanden. Wouter won met Verraad de Hebban Thriller Debuutprijs.

Verraad| auteur: Wouter Helders | uitgeverij: Karakter B.V. | paperback en e-book  | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Verraad

Inhoud

Verraad is de opvolger van Machtsstrijd, waarbij de hoofdpersonages elkaar weer ontmoeten.

Sofie Lafleur gaat als verslaggeefster naar Mali waar ze de sergeant David Morgenstern ontmoet en mag interviewen. Kort nadat ze weer in België is, hoort ze dat hij bij een aanslag ernstig gewond is geraakt en dat zijn collega’s zijn omgekomen.

Een paar dagen later ontvangt ze een foto waarop ze Chris Hurkman herkent. Ze besluit om in deze zaak te duiken om Chris een hak te kunnen zetten. Zal ze haar wraakgevoelens kunnen koesteren?

David is ondertussen een tijdje in Nederland om verder te herstellen en revalideren. Sofie bezoekt David en komt erachter dat de aanslag wel eens een bewuste actie kan zijn geweest. David en Sofie raken steeds verder in een web verstrikt. Zijn de mensen om je heen wel diegene die je denkt dat ze zijn?

Nadat David naar Curacao vertrekt, denkt hij iemand te herkennen waarvan hij dacht dat diegene overleden was. Lukt het om de waarheid boven tafel te krijgen? Als het web zich langzaamaan sluit komen er eindelijk antwoord op vragen waarvan ze nooit gedacht hadden dat dit er achter zou zitten. Zijn je vrienden wel echt wie ze zijn?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (40): Wouter Helders heeft met verraad een sterke opvolger geschreven. De spanning en de vlotte schrijfstijl maken het verhaal compleet. Ik wilde weten waar het verhaal dit keer heen ging. Het is goed uitgedacht en het is goed merkbaar dat Wouter weet waar hij over schrijft. Alles klopt en ook de beschrijvingen in het buitenland voelen gewoon goed. De personages zie je groeien en geven je het gevoel echt te bestaan.

Jammer dat het boek niet in gewoon formaat is uitgebracht. De kleine letters vond ik een nadeel. ‘s Avonds las dit niet lekker weg. Het verhaal verdient een echt boek. Desondanks had ik het boek binnen 3 dagen uit.

Ik ben benieuwd naar het derde deel. Wouter Helders mag deze wat mij betreft snel gaan schrijven. Ik kijk uit naar de volgende uurtjes leesplezier.

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten